Langkau ke kandungan utama

PRK Kuala Besut : Hidup pun susah mati pun susah..sulah mati kena pegang bendela kah kah

Calon PAS, Haji Enduk @ Azlan Jusoh tidak dicanang sebagai 'alim' untuk mengambil hati pengundi, tetapi sebagai 'kaya'. 

Beliau seorang kontraktor Kelas A yang juga merupakan Bendahari PAS Besut. 

Banker atau penyumbang dana besar untuk Pas Terengganu bergerak cergas.

Azlan juga dengan bangga berkata jika terpilih beliau tak akan ambil duit elaun wakil rakyat tetapi akan disumbangkan semula kepada rakyat.

Baguslah kalau begitu, sebab sebelum ini ramai wakil rakyat pembangkang takut untuk berbuat demikian. Semuanya menuding jari kepada BN jika rakyat minta bantuan.

Pas pun senang cerita, tak payah nak susah-susah tadah kain minta sumbangan daripada rakyat. Kesian lah kepada ahli Pas, tangga patah dan runtuh pun tak mampu nak baiki sebab dok bagi derma jihad kepada Pas. Sebab itu jika kita lihat rumah orang Pas rata-rata daif dan menampakkan kemiskinan mereka, cuma yang mewah adalah pemimpin mereka.

Azlan mungkin sudah ada simpanan dalam bank yang berjumlah jutaan ringgit hasil daripada kontrak kerajaan yang bernilai jutaan ringgit.

Kempen politik kali ini nampaknya selamat lah duit ahli Pas. Sebab Azlan kata dia akan bantu rakyat, 11 bulan kutip tong derma jihad, bulan puasa sebulan saja Pas bantu rakyat.

Apakah Azlan akan mendapat kontrak dan tender-tender kerajaan lagi selepas ini?

Kasihan juga jika busines dia bungkus dan kalah dalam PRK kali ini.

Apa boleh buat, hidup pun susah, mati pun susah, sudah mati pegang bendeler.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…