Langkau ke kandungan utama

Awat Laaa Pak Lah lagutu?

Bridget Welsh Ph.D , Associate Professor in political science at Singapore management university dan associate professor at southeast asia study at john hopkins university telah mencetuskan satu lagi gangguan baru terhadap politik Malaysia.

Terbaru ialah tulisan dalam buku "Awakening" kisah politik Abdulah Ahmad Badawi yang banyak menghentam kerajaan dan juga Tun Mahathir.

Lebih menarik perhatian ialah pada pelancaran buku tersebut turut dihadiri oleh anak Abang Nod, Nurul Izzah anak didik Bridget Welsh di John Hopkins. Pelancaran buku "kebangkitan" tersebut telah dibuat di Singapura baru-baru ini.

Tun Mahathir yang menjadi 'bahan' dalam buku tersebut berkata dia akan study buku tersebut dan akan menjawab dalam masa terdekat kritikan Pak Lah.

"Pak Lah nak bangkit pi mana? Dok diam-diam sudah lah."

Bersambung/.....
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ulasan

  1. Professor Singapork mmg BODOH..Melayu Tak pernah wujud kata NUS..- boleh caya ka? Umpama pondok jamban sekarang.

    oxford/Havard pun ada buat kajian Melayu..tak pernah cakap mcm tu.

    BalasPadam
  2. Hehehe pak lah bukan mangkit tapi mengigau

    BalasPadam
  3. Tun Abdullah tu meroyan sebab tak ada sape nak ingat dia dlm majlis rasmi. Org buat buku dia nak buat buku...kalau tulisan membina tak pe juga..ni merapu aje mcm Anuar Ibrahim,,

    BalasPadam
  4. Benci paklah sehingga ke ujung nyawa...5 negeri tumbang kerana kebebalan dia, tubuh suruhanjaya menjahanamkan imej pdrm..pdrm era beliau byk saman dan anggota di buang keja dan di saman,.adakah kita lupa semua itu..Dia bebaskan Mat Jubormala la segalanya..akhitnya mat jubor jatuhkan dia x secara langsung..lamahkam PDRM maksudnya Ketjaan akan lemah..Mudah..tp Paklah dan SIL x nampak, Mengapa meka kiblatkan Singapore..Fikir dan nilai sendiri..

    BalasPadam
  5. Pak lah buat buku tajuk pun menunjukan dia memang kaki kuat tidur.Pak la Bapak pelingkop Malaysia.Ah jib gor Bapak pemansuh Msia.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…