Jumaat, 9 Ogos 2013

Awat Laaa Pak Lah lagutu?

Bridget Welsh Ph.D , Associate Professor in political science at Singapore management university dan associate professor at southeast asia study at john hopkins university telah mencetuskan satu lagi gangguan baru terhadap politik Malaysia.

Terbaru ialah tulisan dalam buku "Awakening" kisah politik Abdulah Ahmad Badawi yang banyak menghentam kerajaan dan juga Tun Mahathir.

Lebih menarik perhatian ialah pada pelancaran buku tersebut turut dihadiri oleh anak Abang Nod, Nurul Izzah anak didik Bridget Welsh di John Hopkins. Pelancaran buku "kebangkitan" tersebut telah dibuat di Singapura baru-baru ini.

Tun Mahathir yang menjadi 'bahan' dalam buku tersebut berkata dia akan study buku tersebut dan akan menjawab dalam masa terdekat kritikan Pak Lah.

"Pak Lah nak bangkit pi mana? Dok diam-diam sudah lah."

Bersambung/.....
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

5 ulasan:

  1. Professor Singapork mmg BODOH..Melayu Tak pernah wujud kata NUS..- boleh caya ka? Umpama pondok jamban sekarang.

    oxford/Havard pun ada buat kajian Melayu..tak pernah cakap mcm tu.

    BalasPadam
  2. Hehehe pak lah bukan mangkit tapi mengigau

    BalasPadam
  3. Tun Abdullah tu meroyan sebab tak ada sape nak ingat dia dlm majlis rasmi. Org buat buku dia nak buat buku...kalau tulisan membina tak pe juga..ni merapu aje mcm Anuar Ibrahim,,

    BalasPadam
  4. Benci paklah sehingga ke ujung nyawa...5 negeri tumbang kerana kebebalan dia, tubuh suruhanjaya menjahanamkan imej pdrm..pdrm era beliau byk saman dan anggota di buang keja dan di saman,.adakah kita lupa semua itu..Dia bebaskan Mat Jubormala la segalanya..akhitnya mat jubor jatuhkan dia x secara langsung..lamahkam PDRM maksudnya Ketjaan akan lemah..Mudah..tp Paklah dan SIL x nampak, Mengapa meka kiblatkan Singapore..Fikir dan nilai sendiri..

    BalasPadam
  5. Pak lah buat buku tajuk pun menunjukan dia memang kaki kuat tidur.Pak la Bapak pelingkop Malaysia.Ah jib gor Bapak pemansuh Msia.

    BalasPadam