Langkau ke kandungan utama

INGAT RAYA INGAT MATI INGAT KERANDA INGAT SEMUANYAKepada semua Pemandu Kenderaan tolong lah memandu dgn berhati-hati, walau pun ramai yang memandu macam gampang, kita kena bersabar. kalau nak marah pun sabar sahaja lah. 

Dalam keadaan sekarang ramai yang poyo memandu.

Kemalangan yg baru berlaku di Jalan Sungai Terap berhadapan GIAT MARA TANJUNG KARANG SELANGOR.

Ulasan

 1. SAMSENG Kongsi gelap Cina (entah-entah termasuk imigran Cina yg diberi kerakyatan dgn mudah oleh S'pura sampai tak tahu cakap Bahasa Melayu lansung dan makin ganas) saya syak dah makin kuasai Malaysia - bala betul!

  Tengok rumah-rumah/kpg-kpg Melayu/Islam yang asyik terbakar (kenapa bangsa lain jarang) dan umat Islam/Melayu yang asyik TERBUNUH/DIBUNUH dgn jenayah (mungkin juga nak ambil tanah pusaka, atau halau Melayu/Islam dari kwsn perumahan, atau memang mahu membunuh seluruh keluarga Islam/Melayu), atau kemalangan industri, atau dijlnraya (seolah dirancang: bayangkanlah berapa jumlah setahun meninggal; dan dlm 5thn?! - bukan nak mempersoalkan takdir ALLAH SWT tapi MUSUH Islam/Melayu makin GANAS; jadi tak mustahil mereka mampu berbuat apa saja). Maka RISIKAN KDN perlu MASUK CAMPUR dlm penyiasatan dan bukan hanya serahkan pd polis atau JPJ.

  Selalunya kemalangan dgn lori/kereta besar - saya syak lori KONGSI GELAP yg sengaja brek tiba-tiba (berita selalu menyalahkan kereta/motosikal tapi tak ada bukti) atau pandu laju dgn ganas atau berhenti tepi jln tanpa tanda amaran! Jadi PEMANDU/TUANPUNYA lori/kereta yang berlanggar atau terselamat mesti disiasat LATARBELAKANG mereka dgn rapi. NGO-NGO Melayu/Islam mesti juga ditubuh berlambak utk lantik peguam-peguam sukarela lawan di mahkamah utk KEADILAN dan PAMPASAN segera kpd. keluarga mangsa semua umat Islam/Melayu yang terbunuh ini, termasuk pekerja asing Islam.

  MAKCIK Tempurung – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM/UMNO/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

  BalasPadam
 2. KEMPEN OP SELAMAT HANYA RETRORIK AJA,BUANG DUIT HASILNYA KOSONG, BN MASIH X BERUBAH, YG UNTUNG TAUKEY POSTER, TAUKEY KHEMAH, TAUKEY SUPPLY GOODIES, ....BN MASIH X BELAJAR , MASIH IKUT CARA YANG SAMA, DULU SPEED TRAP TEMBAK TERUS SAMAN, TP ADA TOMAHAN KATA POKIS MINTA DUIT, TP KESANNYA BAGUS..LA NI TEMBAK TUNGGU 4 BULAN BARU DPT SAMAN, KESANNYA X ADA..ADA YG DA MAMPOS MANA NAK DAPAT SAMAN.

  BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

Mahathir Menangis Di London Kerana Kecewa Karenah Ahli Ahli Parti Bunga

Aidilfitri tahun ini agak berbeza bagi Mahathir. Jauh dia membawa diri ke London. Membawa hati dan perasaan yang kecewa terhadap ahli ahli parti bunga dan rakan rakan barunya dalam Pakatan Harapan. 
Merajuk sungguh. Mahathir merasakan inilah masa terbaik untuk dia meluah rasa hati dan mengubat kecewa bersama keluarganya. Mahathir takut sangat bila RCI Skandal Forex ditubuhkan. Mahathir merasakan masanya mungkin terhad untuk bersama keluarganya lagi. 
Ada yang nampak, Mahathir mengesat air matanya ketika solat hari raya Aidilfitri. Sugul dan termenung jauh memandang ke sejadah. Entah apa yang difikirkan. Namun mereka yang berada di saf belakang jelas nampak kekecewaan Mahathir di pagi raya.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1543654558988349&substory_index=0&id=697192853634528
Menurut sumber dalaman PPBM, Mahathir sebenarnya sudah mula rasa kecewa dengan ahli-ahli PPBM. Di peringkat atas, Muhyiddin masih berkeras mahu meletakkan orang orangnya di bahagian bahagian tertent…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…