Langkau ke kandungan utama

Penganut Syiah Malaysia wajar dihukum gantung sampai matiMutakhir ini PAS sedang kepanasan dengan isu Syiah. Isu Syiah yang didedahkan oleh media alternatif terutama media sosial facebooker dan blogger, Isu Syiah juga telah mendapat perhatian pihak kerajaan.

Ramai pemimpin dan YB Pas telah dikenal pasti sebagai penyokong atau pengikut fahaman Syiah.Syiah juga mempunyai kekuatan di negara ini dengan melibatkan diri dengan dunia perniagaan seperti saudagar kurma dan air minuman dan membolehkan ajaran Syiah berkembang pesat dan mempunyai markas di setiap negeri.

Akibat daripada pendedahan ajaran Syiah, telah menyebabkan mereka mencari jalan untuk mengaitkan Syiah dengan pemimpin kerajaan dan Umno.

Antara yang dikaitkan ialah sewaktu lawatan Presiden Ahmadnejad ke Malaysia yang mana Dr Jamaluddin Jarjis telah menemani Presiden bersolat Jumaat pun dikatakan Malaysia mengiktiraf Syiah.

Terbaru ialah kehadiran TPM dalam majlis pelantikan rasmi Presiden baru Iran juga cuba dikaitkan antara Syiah dan Kerajaan.

Bagi puak-puak pengikut Pas mereka cuba menuduh bahawa Umno, BN dan Kerajaan juga berfahaman Syiah.  TPM, Dato JJ , Jamil Khir dan orang kanan di Jakim pun semua Syiah. itu yang cuba disampaikan oleh Pas.

Malah kenyataan Jamil Khir juga dipemainkan oleh Pas apabila Jamil menyebut bahawa Malaysia tidak menghalang ajaran Syiah diamalkan oleh rakyat Iran yang bermastautin di Malaysia. Kenyataan Jamil Khir dianggap double standard oleh Pas. Kenapa mereka (Iran) boleh orang Malaysia tak boleh? Pas sebenarnya cuba menuduh bahawa orang Umno juga berfahaman Syiah.

Dengan mengaitkan nama pemimpin-pemimpin Bn dengan Syiah Pas cuba menutup isu pertemuan pemimpin mereka yang menenemui kepimpinan Syiah di Syria dan Iran.

Persoalannya ialah pemimpin Pas berjumpa orang Syiah bukan atas dasar hubungan diplomatik tetapi mengenai hal yang berkaitan dengan perkembangan ajaran Syiah.

Di Malaysia terdapat lebih 5 ribu rakyat Iran bermastautin di sini dan mereka tidak dihalang untuk mengamalkan ajaran Syiah seperti menganjur akan majlis-majlis yang berkait dengan fahaman Syiah, Ini adalah dasar hubungan diplomatik.

Kerajaan sudah lama melarang ajaran Syiah disebarkan di Malaysia dan ajaran Syiah telah disahkan sebagai sesat dan terkeluar daripada agama Islam. Pun begitu ajaran Syiah tetap bergerak secara senyap dan kini suku juta penduduk Malaysia terutama orang Melayu yang asalnya berfahaman sunnah telah menjadi penganut ajaran Syiah yang tegar.

Untuk meluaskan WILAYAH, Syiah telah menyusup ke dalam IPT, jabatan kerajaan dan parti politik pembangkang terutama Pas dan Pkr.

Ada sumber yang menyatakan bahawa Maahad Ehya Al Syarrif di Gunung Semanggol juga pusat perkembangan Syiah. Sumber memaklumkan bahawa ajaran Syiah dibawa masuk dari Indonesia oleh menantu Abu Bakar Bakir  yang sering berkunjung ke daerah Kerian setiap 3 bulan sekali. Tidak hairan lah ramai bekas-bekas pelajar dan bekas-bekas guru sekolah tersebut berfahaman Syiah. Kini Kerian menjadi lubuk Syiah dan mula berkembang ke daerah-daerah lain seperti Taiping.

Baru-baru ini didedahkan bahawa maklumat kesesatan Syiah dalam portal Jakim juga telah dipadam, ini bermakna dalam Jakim pun wujud pengikut Syiah, begitu juga di pejabat agama negeri-negeri. Pejabat agama negeri ramai kaki tangannya adalah Pro Pas dan mereka tidak akan mengambil apa-apa tindakan terhadap Syiah kerana bimbang akan mengurangkan sokongan terhadap parti Pas.

Usaha memerangi ajaran Syiah bukan setakat berdialog dan berdebat atau mengambil pendekatan menarik rambut dalam tepung. Memerangi ajaran Syiah bukan begitu caranya.  Mereka perlu ditangkap dan dibunuh sahaja sebagaimana mereka membunuh ahli sunnah yang tidak menerima Syiah.

Undang-undang perlu digubal agar penganut Syiah boleh dijatuhkan hukuman mati mandatori. Hari ini suku juta dan jika dibiarkan akan menjadi majoriti dan ketika itu Malaysia adalah sebahagian dari Syria dan Iran. Orang Umno yang enggan menerima Syiah akan dibunuh dengan kejam seperti yang berlaku di negara mereka.

Enggan menerima Syiah mereka dihukum gantung dan akan berlaku di Malaysia jika Syiah berkuasa

Ulasan

 1. Hubungan Diplomatik dgn Iran bukan bermakna K'jaan BN/UMNO sokong Syiah! Mcm kita ada hubungan Diplomatik dgn negara Komunis/SOSIALIS spt Komunis Cina; Cuba; Venezuela, Bolivia dsbnya.

  Memang ajaran puak Syiah harus jangan merebak di Malaysia, juga sebagai strategi PENGHALANG (Prevention strategy), supaya kita umat Islam, dari berlainan mazhab tidak sampai berbunuh sesama sendiri. Jika ini berlaku, yang akan ketawa macam SYAITAN DURJANA ialah MUSUH ISLAM dari puak Kristian Zionis DAP/PKR yang amat MERBAHAYA. Fahaman evangelis Kristian Zionis, ialah doktrin gabungan Kristian Protestant palsu dan pengganas Yahudi Zionis, SENJATA politik merbahaya yang mempergunakan agama, oleh penjajah Barat-Israel melalui CIA-US/MI6-UK/Peranchis/Jerman/Israel-Mossad/EU-NATO (di Malaysia melalui sekutu mereka, DAP/PKR). Fahaman ini dipergunakan untuk menjatuhkan Islam/umatnya, dan menjajah Palestin selamanya untuk memecahbelahkan PUSAT Islam di Timur Tengah, iaitu Mekah di masa hadapan, dan seluruh negara-negara Islam yang kaya minyak-gas/sumber asli lain/tanah subur (untuk pertanian syarikat global GM US-Mosanto yang diharamkan di EU sebab boleh menyebabkan penyakit kanser dll).

  Maka saya amat terkejut membaca tentang anak muda Melayu ini, yang bernama Faisal Hamdi, yang menjadi Pengganas dalam Free Syrian Army (FSA) – di http://brojinggo.blogspot.de/2013/08/faisal-anak-muda-malaysia-ambil.html, Faisal Anak Muda Malaysia Ambil Keputusan Berperang Di Syria!, Monday, August 5, 2013 (saya dah adukan pd KDN).

  FSA yg. bersekutu dgn puak Al-Qaeda/Taleban ini sebenarnya ialah kumpulan Pengganas yang amat kejam, ditaja oleh Barat-Israel, yang diketuai oleh ejen CIA-MI6-Mossad. Ejen-ejen ini menyamar sebagai orang Islam dan menghasut anak muda Sunni Islam untuk berperang di Syria, Lebanon, Iraq dan Iran, kononnya untuk menjatuhkan Kerajaan Syiah (lihat di http://www.globalresearch.ca/fighting-al-qaeda-by-supporting-al-qaeda-in-syria-the-obama-administration-is-a state-sponsor-of-terrorism/5339728, Fighting Al Qaeda by Supporting Al Qaeda in Syria: The Obama Administration is a “State Sponsor of Terrorism”, By Prof Michel ChossudovskyGlobal Research, June 19, 2013).

  Sebenarnya ini adalah MO Barat-Israel untuk menjajah Dunia Islam yang kaya minyak-gas dan menghasut lebih ramai anak muda Islam menjadi Pengganas, yang akan menjadi merbahaya pada Dunia Islam.

  Dan lihatlah di mana Facebook tidak mengharamkan panggilan keganasan anak muda ini - ini ialah kerana Facebook dikuasai Yahudi Zionis Amerika. Sedangkan artikel YB Tun Dr. Mahathir Mohammad “The Chinese Dilemma“ boleh pula diharamkan.

  Bahkan Barat-Israel juga menaja kumpulan pengganas 'Syiah' utk menjatuhkan k'jaan Iran yg kaya minyak-gas, menubuhkan puak Syiah palsu di Dunia Islam yg kaya minyak-gas dan dan menimbulkan perang antara puak Sunni-Syiah termasuk pengganas 'Syiah' yg kononnya mahu menwan Istana Negara itu - lihat pusat pengganas 'Syiah' ini yg ditaja CIA-Mossad di US:

  1. http://www.policymic.com/articles/6587/u-s-funded-iran-terrorist-group-says-shocking-report, U.S. Funded Iran Terrorist Group, Says Shocking Report, Michael Luciano; dan

  2. http://thehill.com/blogs/global-affairs/middle-east-north-africa/292771-iranian-opposition-to-open-washington-office, Iran’s MEK to open Washington office, By Julian Pecquet, 04/09/13.

  MAKCIK Tempurung – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM/UMNO/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

  BalasPadam
 2. oleh itu org UMNo yg syiah juga akan dihukum mati..

  BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…