Isnin, 12 Ogos 2013

RAKYAT MALAYSIA HILANG TEMPAT BERGANTUNG UNTUK SELAMAT

Bukan JABATAN POLIS DIRAJA MALAYSIA yang rakyat benci tapi PEGAWAI DAN ANGGOTA POLIS DIRAJA MALAYSIA yang rakyat benci.Inilah yang penulis ingin nyatakan bahawa sekarang rakyat akan hidup teraniaya dan menjadi mangsa apabila Pegawai POLIS atau Anggota POLIS sudah hilang pertimbangan dan amanah yang dilafazkan semasa dan selepas tamat latihan dipusat latihan dulu.Penulis ingin bertanya adakah selamat hidup di negara MALAYSIA sekarang dan adakah berbaloi kerajaan MALAYSIA mengeluarkan peruntukan untuk menyara pelatih POLIS dipusat latihan kalaulah pelatih POLIS keluar untuk berkhidmat tapi gagal untuk menunaikan amanah yang dipertanggungjawabkan oleh rakyat MALAYSIA sendiri,memanglah manusia tidak sempurna tapi kalau "HARAPKAN PAGAR PAGAR MAKAN PADI"macam mana rakyat nak hormat MARUAH POLIS DIRAJA MALAYSIA.

Published with Blogger-droid v2.0.10

3 ulasan:

 1. apsal hilang pulak..? org Melayu ade lagi tuh.. brgantung la kpd UMNO.. UMNO kn pelindung Melayu.. tapi bukan pelindung Cina.. tuh DAP punya.. org kampung2 smua harapkn UMNO.. tanpa OMNOO siapa lah kami.. apalah nasib kami.. keh keh keh...

  BalasPadam
 2. Saya tak begitu setuju dengan penulis blog ini. Buat penyelidikan yang terperinci baharu membuat andaian atau tuduhan. Begitu berat tangunggan Polis. Lebih-lebih lagi kerana banyaknya pemansuhan akta-akta (undang-undang)yang menyebabkan Polis jadi tidak menyengat.

  Apa maksud Tuan Dengan "HARAPKAN PAGAR PAGAR MAKAN PADI" APAKAH INI TELAH TERBUKTI?

  FIKIR-FIKIRKANLAH!.......

  Saat Jais
  www.treat-cure.com
  http://saatjais.wordpress.com

  BalasPadam
 3. lain kali letak la perkataan "SEGELINTIR"..ni ayat ko merujuk semua Polis..xmasuk akal juga,sewa rm5000..kalo beli kat thailand lg murah dr tu..

  BalasPadam