Khamis, 29 Ogos 2013

Semalam kata LARANG hari ini kata NASIHATTindakan sorong tarik Lim Guang Eng sememangnya menunjukkan sikap rasis Dap seolah-olah Pulau Pinang berada di Hong Kong atau Taiwan.
Semalam, Lim dalam sidang akhbar berkata kerajaan negeri pimpinan DAP meminta pengusaha pawagam di negeri ini tidak menayangkan filem Tanda Putera dengan mendakwa ia mengandungi unsur-unsur sensitif dan fitnah yang tidak sesuai untuk tontonan umum.
Lim berkata langkah untuk mengeluarkan nasihat itu juga kerana beliau menganggap filem berkenaan telah melampaui batas dengan menggunakan wang awam untuk menyebarkan fitnah dan menggalakkan kebencian dalam kalangan masyarakat Malaysia.

Kalau Tanda Putera dikatakan melampaui batas bagaimana pula LGE boleh bersetuju dengan filem New Village dan lain-lain cerita yang dikeluarkan oleh Namewee.

2 ulasan:

  1. Betul tindakan LGE..di antara ribuan dosa2 besar yg dilakukan Umno..salah satu drpdnya ialah menipu sejarah..sejarah yg tercoret hanya bertujuan mengangkat Umno sbgai wira dan menidakkan perjuangan pihak lain..filem tersebut tdk pun mengambarkan situasi sbnar pristiwa 13 mei..Pertelingkahan Umno dan Gerakan yg menyebabkan rusuhan kaun namun fakta sbnar digelapkan..DAP yg dipersalahkan..memang haram jadah..kami generasi baru tak bodoh dan sejahil TM..Jahil Murakkab

    BalasPadam
  2. sHuQrie.....jangan salahkan ibu yang mengandungkan kamu...kalau otak mu tak membentuk sepatutnya!

    Abenda nya generasi 'baru'?

    BalasPadam