Langkau ke kandungan utama

TAMRIN DERHAKA KEPADA KAUM KELUARGANYA DAN RAKYAT MALAYSIA


Ulasan

 1. Itu bapak tiri Tamrin laaaaaaaaaa.Namanya Lim Tam rin.

  BalasPadam
 2. beliau derhaka pada UMNO saja... bukan pada family beliau... yg foto bawah tu bukan masa insiden 13 Mei...

  BalasPadam
  Balasan
  1. Lu sama dap sama babi..lu mati mayat baik bakar cibai punya cina

   Padam
 3. KESIAN, KESIAN, KESIAN.
  ADA MEMORY LAPSE...TERLUPA SEJARAH.

  BalasPadam
 4. Tanpa nama anon 8.06..kepala hotak ko!! gambar tu LIm Kit Siang ditangkap kencing...BODOH SEJARAH LA KO!! CIBAI LU BABI CINABENG

  BalasPadam
  Balasan
  1. oh.. shame on you Malayese people...
   In fact, the photograph of Lim being manhandled by the authorities as one of the May 13, 1969 photographs of real-life events can in reality be dated to a 1984 incident in Kota Kinabalu.

   Padam
 5. Pukimak punya Tamrin kau tahu tak pekerja parti yg mati dibunuh semasa memasang bendera parti di Pulau Pinang sebelum 13 may 69 adalah asal orang kampung kau.sedara aku tu..kau ni betul2 BABI

  BalasPadam
 6. Cari makan! Semua di lacurkan kepada Cinabeng Dapig.Itu melayu kitol moden.Cheap sale.!

  BalasPadam
 7. Ini spesis melayu zaman penjajah yg dok ampu bangsa cina komunis.
  Elok pergi mampus lah cepat daripada melenyapkan melayu didunia.

  BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…