Langkau ke kandungan utama

TINDAKAN BACUL D.A.P MEMALUKAN, SEPATUTNYA LAWAN DAN SAMAN R.O.SDAP telah menetapkan 29 September untuk mengadakan banyak yang bercakap-tentang pilihan raya semula bagi jawatan kuasa eksekutif di tengah-tengah (CEC), Setiausaha Agung, Lim Guan Eng mengumumkan hari ini .

Walaupun tunduk kepada perintah itu daripada Pendaftar Pertubuhan (ROS), Lim berkata parti itu akan menampilkan barisan yang sama calon yang bertanding untuk jawatan pada 15 Disember tahun lepas di pemilihan baru, kecuali satu - bekas Seremban MP, John Fernandez, yang berhenti DAP sebelum 5 Mei pilihan raya umum.

Lim juga berkata bahawa perwakilan yang telah dipecat keluar dari parti itu juga akan dibenarkan untuk mengundi dalam pertandingan baru, jika mereka memilih untuk kembali.

"Mesyuarat hari ini memutuskan bahawa perwakilan yang telah dipecat daripada parti akan dibenarkan untuk mengambil bahagian dalam pilihan raya semula mereka harus memilih untuk mengambil bahagian sudah tentu," kata Lim pada sidang akhbar.

Beliau berkata parti itu juga telah memutuskan untuk menangguhkan mesyuarat agung tahunan bagi Jawatan kuasa Perhubungan Kawasan Parlimen dan konvensyen negeri lain sehingga selepas ia menyimpulkan pertandingan CEC kontroversi.

MP Seremban Anthony Loke Siew Fook akan Kongres Pengerusi Jawatan kuasa Pemandu Khas dan Serdang MP Dr Ong Kian Ming sebagai Pegawai kembali untuk pilihan raya semula.

The RoS telah mengarahkan DAP untuk menjalankan pilihan raya yang lain untuk pemimpin tertinggi pada awal bulan ini selepas beberapa ahli tidak puas hati mendakwa pemilihan Disember telah rigged untuk membolehkan individu-individu tertentu untuk menjadi kapal CEC.

Pengawal selia masyarakat berpindah ke bertindak selepas Lim mendedahkan pada 4 Januari bahawa audit dalaman menunjukkan kesilapan dalam penjadualan undi daripada pemilihan parti Disember yang katanya adalah disebabkan oleh masalah teknikal apabila keputusan telah dipindahkan ke komputer menggunakan Microsoft Excel program.

The RoS kemudiannya mengarahkan pusingan baru pilihan raya, berkata ia adalah "tidak berpuas hati" dengan penjelasan DAP.

Tidak berpuas hati, parti pembangkang persekutuan enggan mematuhi arahan RoS, berkata ia telah gagal untuk membenarkan perintah melampaui berkata ia adalah "tidak berpuas hati".

Tetapi takut pembatalan pendaftaran, DAP mengalah di bawah

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

Mahathir Menangis Di London Kerana Kecewa Karenah Ahli Ahli Parti Bunga

Aidilfitri tahun ini agak berbeza bagi Mahathir. Jauh dia membawa diri ke London. Membawa hati dan perasaan yang kecewa terhadap ahli ahli parti bunga dan rakan rakan barunya dalam Pakatan Harapan. 
Merajuk sungguh. Mahathir merasakan inilah masa terbaik untuk dia meluah rasa hati dan mengubat kecewa bersama keluarganya. Mahathir takut sangat bila RCI Skandal Forex ditubuhkan. Mahathir merasakan masanya mungkin terhad untuk bersama keluarganya lagi. 
Ada yang nampak, Mahathir mengesat air matanya ketika solat hari raya Aidilfitri. Sugul dan termenung jauh memandang ke sejadah. Entah apa yang difikirkan. Namun mereka yang berada di saf belakang jelas nampak kekecewaan Mahathir di pagi raya.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1543654558988349&substory_index=0&id=697192853634528
Menurut sumber dalaman PPBM, Mahathir sebenarnya sudah mula rasa kecewa dengan ahli-ahli PPBM. Di peringkat atas, Muhyiddin masih berkeras mahu meletakkan orang orangnya di bahagian bahagian tertent…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…