Langkau ke kandungan utama

Waytha Moorthy tak layak jadi menteri di Jabatan Perdana Menteri

Sudah dua isu besar yang melanda orang India selepas PRU 13.

Pertama isu 'kantin dalam tandas' dan isu kedua ialah serangan polis terhadap kongsi gelap India dari kumpulan 04.

Dalam isu pertama di SK Pristina Sungai Buloh, tidak nampak peranan W. Moorthy tetapi apabila kes ambush dan bunuh terhadap Kongsi Gelap 04, tiba-tiba suara W.Moorthy muncul dan seolah-olah tak puas hati dengan tindakan PDRM. Beliau juga mendesak diadakan inkues.

Tindak tanduk Moothy semenangnya mengguris perasaan Polis dan juga rakyat yang cintakan keamanan.

Ia juga seolah-olah campur tangan dalam urusan polis.

Apakah motif sebenar Moorthy?


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ulasan

 1. TERIMAKASIH banyak-banyak kpd. YB Menteri KDN, KPN dan POLIS-POLIS BERJASA kita!

  Jgn. tunduk lansung kpd. DALANG dua muka Hindraf ini - patutnya si Waythamoorthi ini kutuk ketua geng.geng kongsi gelap CINA yg. MENAJA kebanyakan geng kongsi gelap INDIA. Utk. menghasut kaum India benci pd. kaum Islam/Melayu, termasuk melalui pelbagai JENAYAH kejam. Sila lihat di http://www.thestar.com.my/News/Nation/2013/08/10/Gang-36-one-of-the-most-feared-in-the-nation.aspx, Gang 36 one of the most feared in the nation, Saturday August 10, 2013:

  KUALA LUMPUR: Gang 36 was originally made up of Chinese members before it was taken over by Indians to become one of the most feared secret societies in the country…..The expert said there were still Chinese members in Gang 36, but they played a more passive role as “investors”. They pour money into the gang to fund its activities which allow them to double their money.

  “Most of the time they would have legitimate jobs like in real estate.”

  …..He said the fear surrounding Gang 36 had led to many thugs just using its name to set up their own units, adding that membership was hard to verify with it being such a loose organisation…..

  Dan siapa pula belakang geng kongsi gelap Cina ini? Disyaki Mossad-MI6-CIA, yg. berpusat di S'pura, melalui sekutu mereka, rejim Cina PAP; lihat -

  1. http://www.globalresearch.ca/america-is-running-the-worlds-largest-terrorist-operation/5339835, America Is Running the World’s Largest Terrorist Operation, By Washington's Blog, Global Research, June 20, 2013; dan

  2. http://www.intrepidreport.com/archives/968, Zeta gang connected to U.S. Special Forces/Mossad, By Wayne Madsen, March 10, 2011.

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM/UMNO/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.


  BalasPadam
 2. Ini silap Najib jugak. Pariah ni dah banyak menyakitkan hati org Melayu sejak dia dalam hindraf lagi. Sekali paria tetap paria.

  BalasPadam
 3. Banyak lagi YB yg menang PRU13 tp bagi kat hero filem tamil. Najib tlg step down pls!

  BalasPadam
 4. kenapa najib ambil penjenayah jadi menteri ????

  BalasPadam
 5. Aku tak salahkan si Paria ni tapi Si Ajib Gor!!. Apa ke lancau dia ambik si paria ni jadi Timbalan Menteri.

  BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…