Langkau ke kandungan utama

PENULISAN BLOG OUTSIDE THE BOX PERLU SEIMBANG, PROFESSIONAL


Ulasan

  1. Syed Outside the Box adalah seorang anti hadith hipokrit kerana menapis pendapat-pendapat yang menyangahi idea beliau kemudian mendabik dada mendungukan orang lain seolah-olah tiada orang yang dapat menyanggahi pendapat beliau. Beliau merasa diri beliau ini paling bagus dan maju sedangkan orang yang tak sependapat dengan beliau adalah dungu dan termasuk dalam club of doom. Kalau tak percaya cuba pergi buat posting di blog beliau yang menyangahi pendapatnya. Kalau hujah bernas mesti kena tapis. Tapi kalau hujah tak bernas beliau akan siarkan kemudian beliau akan belasa hujah tersebut bagi menunjukkan kehebatannya.

    BalasPadam
  2. Jangan lah hanya mahu mendengar kata-kata yang enak dan senang ditelinga. Bab puji melambung senyum dari telinga ke telinga, bab kena hentam kita geram.

    Ada DS Najib dengar luahan hati orang-orang yang mengundi BN-UMNO? Dak....lagi-lagi cinabeng juga diangkat dan cuba dibuai untuk menarik balik undi yang dah tentu hilang di PRU13. TM Waythamurthi kena tegur sikit je, TM Pelajaran yang 'berang' isu 'makan ditandas' tanpa usul periksa tak ada kena tegur pun.....

    Banyak sangat isu-isu dan kejadian sekarang yang tersangat PANAS, tak perlu dihurai ianya hampir setiap hari ada berlaku.

    Gurubesar yang tertekan lagi di paksa cuti, melihatkan melayu-bumiputera di cap SALAH sebelum dibukti BENAR ie. "GUILTY UNTIL PROVEN INNOCENT".

    Kalau diselam betul-betul, hati dan perasaan melayu-muslim-bumiputera sedang menggelegak waktu ni ie. "Its a TREMOR wainting to EXPLODE".

    Tun Dr Mahathir dihina lebih teruk dan dasyat sewaktu ketika Anwar Ibrahim dipecat saya antara orang yang sangat percaya kepada Tun Mahathir namun tidak sampai tahap taksub hanya dengan melihat satu saja jawapan Anwar Ibrahim bila disoal di khalayak ramai waktu tu.

    Saya tidak perlu alasan atau bukti kukuh dari Tun Mahathir untuk percaya kata-kata dia. Setiap manusia diberi firasat untuk mengikut kata hati yang selalunya berkata benar.

    Najib mesti tahu 'popular' nya dia atas ehsan jasa besar Tun Razak dan melayu-muslim-bumiputera yang tiada alternatif atau pilihan orang atau parti yang berwibawa untuk melindungi hak orang melayu-muslim-bumiputera di Tanah Melayu tercinta.

    OUTSYEDTHEBOX hanya satu diantara berjuta yang memendam perasaan yang terus diguris hati mereka. Bak kata macam bercakap dengan tembok je. Ada DS Najib kisah?

    Buat masa ni hanya M KDN Zahid Hamidi yang begitu terserlah dan konsisten walaupun dia antara penyokong Anwar Ibrahim dulu. Namun semua orang boleh ubah haluan setelah sedar akan kesilapan masing. Hanya Anwar Ibrahim dan DS Najib saja yang masih melihat diri mereka sebagai layak menerajui, tidak ada atau belum ada yang mampu menandingi mereka.

    Ikhlas dari pembaca seberapa banyak blog yang bermenefaat.

    BalasPadam
  3. Nak tanya lah.

    Kenapa harga RON95 naik 20sen sedangkan RON97 tak naik ?

    Kan ini menyiksa Rakyat bawahan sedangkan yg kaya tak terusik ?

    Masih sukakan PM sekarang ?

    BalasPadam
  4. Hal outside the box dan kenaikan harga minyak itu pun ya jugalah. Namun to side track, ada orang yang devote diri beliau lebih kepada persiapan dunia akhirat. Sila baca luahan dari seorang Muslimah yang pernah menjadi KPSU Lumut yang coord dan menyiapkan Pengkalan TLDM Lumut juga bekas KP, Kem. Permahan dan Kerajaan Tempatan. Beliau membuka pusat asrama utk anak yatim dan sekolah menengah Islam tahfiz dan memerlukan perhatian sumbangan dan bantuan fisabilillah dari kita. Sila hayati cerita beliau dalam subject Bas Sungai Manik pada webside : www.saffanskot22.com

    Wassalam,
    Z

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…