Ahad, 22 September 2013

P.Pinang bagi RM40K kepada BN , Fuyoooo.

Nga Komeng ahli parlimen Taiping dengan bongkak menghina dan mencela kerajaan BN kerana Kerajaan DAP bagi peruntukan RM 40 Ribu setahun kepada wakil rakyat BN yang menjadi pembangkang di sana.

Nga kata bila lagi BN nak bagi kepada Dap, Pkr dan Pas dinegeri yang ditadbir oleh BN.

Jelas menunjukkan kebodohan Nga, kerana tak study habis, cuba lihat balik peruntukan kerajan persekutuan yang diberi kepada kerajaan negeri setiap tahun tak kira negeri Kelantan atau Pulau Pinang.

Di Pulau Pinang, BN bagi RM 600 juta untuk menyelesaikan hutang negeri, tak tarima kasih pun. Kelantan menerima berbilion ringgit untuk membangunkan negeri, pun tak bunyi ucapan terima kasih.

Beberapa tahun lalu menteri pelancongan Ng Yen Yen bagi peruntukan lebih RM 300 juta kepada Kelantan unrtuk membangunkan frasarana pelancongan tetepi satu projek pun tak buat, duit entah ke mana hilang.

Kedah juga menerima peruntukan lebih RM 60 juta untuk membaik pulih jalanraya negeri tetapi jalan masih teruk dan berlubang tanpa penambah baikan.

Semalam TM ke Kg Pelet untuk makan daging kambing disebuah restoran kampung. Keluar sahaja dari lebuhraya Jalan Nenas menuju ke Kubang Semang, jalan rayanya cukup teruk. Rosak sana sini, sesampai saja di persimpangan masuk ke KubangSemang, jalan ditutup kerana jambatan runtuh, terpaksa pusing guna jalan lain. Kenapa runtuh? Sebab tidak diselenggara dengan baik.

Harapan TM ialah agar semua Adun pembangkang jangan terima peruntukan 40K tersebut. Ini semua jerat. Esok-esok kalau rakyat komplen kenapa jalanraya tidak dibaiki, Guan Eng akan jawab "itu bukan salah saya, itu salah Umno, Saya sudah bagi duit, tetapi mereka tak repair jalan."

So, jangan terima dan jangan percaya dengan umpan mereka.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan