Langkau ke kandungan utama

Sathiva A/L Kumarasamy Suspek Langgar Lari Kereta BMW

Sathiva A/L Kumarasamy adalah suspek langgar lari melibatkan kereta BMW dan motorsikal. Kejadian ini telah berlaku pada 2 September 2013 sekitar pukul 6.17 petang.

Pada minit ke 0.14 suspek yang membawa kereta mewah telah melanggar mangsa yang menungang motorsikal sehingga mangsa tersungkur diatas jalan raya. 

Menyedihkan apabila suspek terus memecut laju dari lokasi kejadian tanpa menolong mangsa yang cedera. Pada masa yang sama, kejadian itu juga telah dirakam oleh CCTV dari sebuah kereta proton Saga FLX.
Dilaman sosial, identiti suspek yang membawa BMW warna putih telah tersebar dan orang ramai berharap agar suspek bertanggungjawab atas perbuatan tersebut.

Sekarang ini dicadangkan kepada semua pemilik kereta supaya memasang kamera pada bahagian hadapan dan belakang kereta. Ia dapat membantu kita sekiranya berlaku kemalangan kepada orang lain dan diri kita sendiri. 

Kalau tak mampu beli Go Pro boleh lah beli kamera yang jenis lain yang banyak dijual di pasaran atau secara online.

Identiti Suspek Pemandu BMW Langgar Lari

Nama Pemilik: Sathiva a/l Kumarasamy
Nombor Kenderaan: WYJ 3255
Nombor Kad Pengenalan: 761121-05-5099
Alamat Rumah: No.5,Jalan Duta Emas, Anggerik 2,Persiaran Duta Emas, Kingston, Kuala Lumpur

http://www.melvister.com/

Ulasan

 1. Kita tengok lawyer india pun perangai apa macam..............

  BalasPadam
 2. Kita tengok lawyer india pun perangai apa macam..............

  BalasPadam
 3. tuu dia...eksiden 1 Malaysia maa...yg langgar india...yg kena langgar melayu...yg merakam cina...heh...heh...

  BalasPadam
 4. Bakar aje kereta mcm ni..Jgn biar dia bergerak..nanti ramai lagi yg mati

  BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

Mahathir Menangis Di London Kerana Kecewa Karenah Ahli Ahli Parti Bunga

Aidilfitri tahun ini agak berbeza bagi Mahathir. Jauh dia membawa diri ke London. Membawa hati dan perasaan yang kecewa terhadap ahli ahli parti bunga dan rakan rakan barunya dalam Pakatan Harapan. 
Merajuk sungguh. Mahathir merasakan inilah masa terbaik untuk dia meluah rasa hati dan mengubat kecewa bersama keluarganya. Mahathir takut sangat bila RCI Skandal Forex ditubuhkan. Mahathir merasakan masanya mungkin terhad untuk bersama keluarganya lagi. 
Ada yang nampak, Mahathir mengesat air matanya ketika solat hari raya Aidilfitri. Sugul dan termenung jauh memandang ke sejadah. Entah apa yang difikirkan. Namun mereka yang berada di saf belakang jelas nampak kekecewaan Mahathir di pagi raya.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1543654558988349&substory_index=0&id=697192853634528
Menurut sumber dalaman PPBM, Mahathir sebenarnya sudah mula rasa kecewa dengan ahli-ahli PPBM. Di peringkat atas, Muhyiddin masih berkeras mahu meletakkan orang orangnya di bahagian bahagian tertent…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…