Langkau ke kandungan utama

Sudah dijangka, Presiden Hadi tolak kenyataan Ketua Ulamak

Pas tetap akan meneruskan kerjasama dalam Pakatan Rakyat walaupun Ketua Dewan Ulama, Datuk Harun Taib mencadangkan agar parti itu mengkaji semula tahaaluf siyaasi (kerjasama politik) khususnya dengan PKR.

Ulasan

 1. PAS tu kan dah sesat??? siapa kesah???? Pelacur agama..asalkan dapat perintah Malaysia, kalimah Allah pun sanggup di kongsi. Mereka tak ada maruah diri...jalang antarabangsalah katakan...dah lunyai di rogol oleh PKR dan DAP, masih tak sedar-sedar diri..janganlah harap perkara-perkara luarbiasa yang mencarik adat daripada puak-puak sesat ni...lagi sesat ada la!!!!

  BalasPadam
 2. Nak kaji ape nye, dah banyak masyuk.

  BalasPadam
 3. Sebabnya nak jimat duit DAP dan PKR dia ni sekor jer dorang bela. Tanduk PAS atau lebih jelas lagi telur Hadi dah kena pegang. Tu lah dia cakap sesuatu yang tak Islamik. Asal 'janji' jahat dia dengan mereka di pertahankan.

  BalasPadam
 4. Sesat lagi menyesatkan.Jadilah Barua Dapig sehingga melayu hancur

  BalasPadam
 5. PAS ADALAH PARTI MELAYU ISLAM BABI YANG HALAL!!

  AHLI2 PAS ADALAH BABI JANTAN DAN BETINA!!

  BalasPadam
 6. Jangan buat kenyataan buta tuli macam tu. Hanya akan buat komen kita menampakkan kita tak cerdik. Komen dengan perkataan yang baik dan elak emosi keterlaluan.Komen biar berilmu.

  BalasPadam
 7. Sedap sangat ke kerja hisap palat kulup tu, tok Haji?

  BalasPadam
 8. Allah memkurnaikan akal supaya kita menjadi Insan yang berguna tetapi pemimpin dan bahlul bahlul PAS mereka ini tak mengguna akal langsung sanggup mengadaikan kalimah Allah semata mata gilakan harta dan pangkat.
  Mereka buta hati sehingga muslihat kafir tujuan untuk mengkristiankan bangsa melayu tidak dapat diketahui.
  Pemimpin pemimpin PAS ini berselindung dgn pakaian menampakkan Islam, tertapi hakikatnya mereka ini lah perosak agama suci Allah.
  Mereka ini tidak sadar yang kelakuan mereka ini tidak menampakkan seseorang muslim. Mereka boleh menipu dengan berpakaian tetapi kelakuan buruk mereka yang terdedah tidak dapat mereka sembunyikan. Hanya orang yang berakal tahu akan tipu muslihat mereka.

  BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…