Langkau ke kandungan utama

Pas Kedah semakin suram dan bakal bungkus


Pas sebuah parti politik suku yang bertakiyah kononnya sebuah parti yang pertahankan Islam.  Pada hakikat sebenar Pas bukanlah sebuah parti yang mendokong Islam sebaliknya penuh kesesatan ( khawarij).

Pas yang bermula di Perak dan semakin kuat di Kelantan, Terengganu, Selangor dan Kedah. Apa pun akhir-akhir ini rakyat mula sedar bahawa Pas hanya sebuah parti politik biasa yang ingin berkuasa. Pas ialah parti politik yang mempunyai cita-cita yang sama seperti Dap dan Pkr yang meletakkan kepentingan assobiyah di hadapan dan agama di belakang.

Buktinya dalam isu khalimah Allah yang dituntut oleh Kristian dan agama-agama lain di Malaysia. Pas sebagai sebuah parti boleh bersetuju dengan tuntutan sekutu mereka terutama Dap yang lebih kepada sekularisme.

Kini Pas bukan lagi Pas di Zaman Fadzir Noor, Pas sekarang Pas Anwarinas. Pas assobiyah, kawarij dan penuh pembohongan.

Kini rakyat Kedah sudah mula menolak Pas dan buktinya ialah angka-angka berikut;

Keputusan PRU dan jumlah kerusi Pas di Kedah sejak 1990

1990 = 01 kerusi
1995 = 0 2 kerusi
1999 = 12 kerusi
2004 = 04 kerusi
2008 = 16 kerusi
2013 = 09 kerusi

1995 Pas mula menguasai kerusi Sg Limau dan tidak mustahil kerusi ini akan kembali kepada BN minggu depan.

1999 kerusi Pas bertambah kerana krisis pemecatan Anwar Ibrahim dan menubuhkan parti baru iaitu Parti Keadilan Rakyat pimpinan Wan Azizah.

2008 adalah pencapaian terbaik Pas di Kedah kerana tsunami yang berjaya dimainkan oleh Dap dan Pkr, ia juga menyebabkan BN  hilang 5 negeri.

Ingatlah wahai pengundi Dun Sungai Limau, Isnin depan 4 November ialah tarikh keramat untuk memperbetulkan persepsi baru dalam kawasan anda. selepas 20 tahun di bawah Pas kini masa untuk bertukar.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…