Langkau ke kandungan utama

RAHSIA DAN PEMBOHONGAN PAS KELANTAN TERHADAP HUKUM HUDUDPernah baca buku hudud PAS? dulu boleh di download tapi buku tu tahap karangan budak Tingkatan 1 kelas hujung..

Kita hanya tahu bahawa Pas telah bercadang untuk melaksanakan hudud di Kelantan tetapi sampai sekarang belum terlaksana. Sembang hudud hanya apabila ada PRU dan PRK dan bila ada Muktamar.

Hakikatnya Pas tidak mampu melaksanakannya dan ianya sembang kosong sahaja. Yang pelik setiap tahun Pas akan membuat sambutan hari ulang tahun hukum hudud. Sekarang dah senyap, tak buat lagi dahhhhh.

Untuk melaksanakan hudud di Kelantan, ia mesti mendapat persetujuan parlimen, kalau 2/3 sokong baru ok dan boleh buat lah, tetapi bila masuk parlimen Kapal Sink terlebih dahulu membantah dengan ayat Langkah bangkai dia dahulu.

Akan tetapi, menteri besar Kelantan ketika itu telah membohongi media dan rakyat kononnya Tun Mahathir tak bagi buat, jika engkar undang-undang mageran akan dikenakan.. Untuk maklumat lanjut sila masuk ke
( LAMAN BLOG SIEMENS MAJU)

SIAPA ANWAR IBRAHIM?

Ulasan

 1. PAS ni parti munafik mana nak buat hudud.

  BalasPadam
 2. PAS hanya guna hudud untuk kepentingan political sahaja. Ni namanya mengkudakan agama.

  Kalau betul nak buat...mana plannya, mana milestones, mana huraiannya... semuanya fantasi.

  BalasPadam
 3. Kerat kote dan rejam Matt Saburito dulu sebelum laksana Hudud.

  Bicarakan semula kes Matt Saburito.

  BalasPadam
 4. Tok guru pun lidah bercabang. Nik Aziz ohhhhhh Nik Aziz. Mohon maaflah pd Tun M atas fitnah anda pd Tun M sebelum ajal menjemput pergi.....

  BalasPadam
 5. Hudud tanggong jawab seluruh orang Islam, permudahkanlah.

  BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

Mahathir Menangis Di London Kerana Kecewa Karenah Ahli Ahli Parti Bunga

Aidilfitri tahun ini agak berbeza bagi Mahathir. Jauh dia membawa diri ke London. Membawa hati dan perasaan yang kecewa terhadap ahli ahli parti bunga dan rakan rakan barunya dalam Pakatan Harapan. 
Merajuk sungguh. Mahathir merasakan inilah masa terbaik untuk dia meluah rasa hati dan mengubat kecewa bersama keluarganya. Mahathir takut sangat bila RCI Skandal Forex ditubuhkan. Mahathir merasakan masanya mungkin terhad untuk bersama keluarganya lagi. 
Ada yang nampak, Mahathir mengesat air matanya ketika solat hari raya Aidilfitri. Sugul dan termenung jauh memandang ke sejadah. Entah apa yang difikirkan. Namun mereka yang berada di saf belakang jelas nampak kekecewaan Mahathir di pagi raya.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1543654558988349&substory_index=0&id=697192853634528
Menurut sumber dalaman PPBM, Mahathir sebenarnya sudah mula rasa kecewa dengan ahli-ahli PPBM. Di peringkat atas, Muhyiddin masih berkeras mahu meletakkan orang orangnya di bahagian bahagian tertent…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…