Langkau ke kandungan utama

Apa kes lu cakap ni Mat Nor Manuty?

Tindakan pendakwah bebas, Mohammad Kazim Elias menolak pelantikan sebagai ahli Majlis Tertinggi Umno bukti beliau mempunyai jati diri dan prinsip perjuangan.

Pengerusi PKR Negeri, Dr Muhammad Nur Manuty berkata, sebagai pendakwah popular sudah tentu beliau dijanjikan dengan pelbagai keuntungan kebendaan tetapi beliau menolak.

Menurutnya, inilah contoh baik yang ditunjukkan Mohammad Kazim untuk memastikan perjuangan dakwahnya tidak diganggu dengan mana-mana parti.

“Sejak dahulu lagi, tiada tempat untuk golongan agama dalam Umno, namun berlaku perubahan akibat kemerosotan parti itu.

“Mereka terpaksa mengambil jalan untuk menguatkan pengaruh dan kedudukan politik dengan mencari tokoh muda yang berlatar belakang agama untuk membantu Umno,” katanya.

Beliau berkata, sudah semestinya Mohammad Kazim atau lebih dikenali dengan panggilan Ustaz Kazim mendapatkan nasihat dari abangnya, Kapten(B) Mohd Najmuddin Elias yang pernah menjadi penasihat agama menteri besar dan mempunyai pengalaman dalam kerajaan Perak sebagai tokoh agama.

“Dalam hal ini, mungkin ia tidak berkesan kerana apa yang ingin dibuat tidak dapat dilaksanakan.

"Untuk mempertahankan khalayak yang ingin memanfaatkan ilmu dakwahnya adalah lebih baik beliau tidak menyertai Umno dan mengisytiharkan keluar Pas,” katanya.

Sementara itu, Setiausaha PKR negeri, Anuar Zakaria memaklumkan, apa yang berlaku ini jelas menunjukkan kegagalan Umno dalam memperjuangkan isu agama.

NOTA LUTUT DAN KAKI,

Eh! Lu Mat Nor jangan bising lah, lu dulu pun masa dalam Umno berangan nak jadi Ahli Parlimen Larut dan ingin jadi Ketua Bahagian, ingat lagi tak lu buat seminar, buat ceramah buat mesyuarat sulit tengah-tengah malam untuk atur strategi menawan kerusi ketua bahagian?

Anwar angkut semua penyarah UIA turun bagi ceramah? Masih ingat lagi lu lari  ke luar negara takut ditangkap oleh pihak berkuasa? Masih ingat bagaimana orang Larut menolak lu mantah-mantah dalam PRU 1999?

Lu sendiri cakap dalam ceramah bahawa Umno ialah sebuah parti yang mengangkat martabat Islam! Umnolah yang membangun  beberapa institusi yang bercirikan Islam sehingga mendapat pengiktirafan dunia arab.

Macam2 lagi lah isi ceramah memuji Umno. Pas dilabelkan seperti parti yang kuat menabur fitnah, tidak mengangkat syiar islam, masih ingatkah dalam ceramah lu ajak orang kampung tinggalkan perjuangan yang sia-sia?

Sekarang pandai pulak kondem Umno, kenapa tak kondem orang yang mencaci UKE.?

Dalam Umno sejak dahulu lagi ramai ilmuan Islam, cumanya mereka tidak lah sebongkak dan seriak Pas yang Islam mereka hanya di kulit sahaja tetapi dihati munafik dan bercirikan kawarij.

Sudahlah Mat Mor oooii! Lu punya suara sudah tak laku...

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…