Langkau ke kandungan utama

Barang naik kerana BN?

Hebat lah puak-puak Dap dan Pas yang begitu mudah melabelkan BN sebagai Barang Naik. Paling bodoh ialah puak-puak Pas yang jadi bangang kerana jadi tukang angguk kepada Dap yang menjadi segala punca kenaikan haarga barang.

Tahun 2014 bakal menjadi tahun huru hara kononnya tahun kenaikan harga barang seperti cas elektrik, toll dan lain-lain.

Parti Pas pula akan mengambil kesempatan dengan menggerakkan agenda yahudi mereka dengan membuat kempen flash mop kempen TURUN kelmarin dan menyebabkan Ketua Pemuda terpaksa bermalam dalaam lokap malam tadi atas kebodohan diri sendiri. Tauke Dap dan Ketua Samseng tidur lena di rumah banglo dengan ketawa menghilai-hilai melihat kebodohan Parti Pas Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

Ni! Aku nak habaq kat hangpa!

Kebanyakan harga barang keperluan kebanyakan dikawal oleh bapak-bapak gangster yang berpengaruh dan berkuasa. Kita selalu kaitkan mereka dengan kisah bagaimana mereka mengawal kawasan-kawasan perdagangan sahaja, cerita yang lebih atau lain-lain kita tak tahu.

Sebenarnya peranan bapa gengster ini cukup besar peranannya. Selain mengutip wang perlindungan, mereka juga menetapkan berapa kos atau berapa peratus sesuatu barang perlu dinaikan mengikut jangkamasa atau musim-musim perayaan.

Bukan itu sahaja, mereka juga menentukan berapa kadar sewa kedai, berapa kenaikan tambang bas, tambang teksi sapu, tambang bot dan feri. Mereka juga mendesak agar pihak kerajaan akur dengan permintaan mereka.

Cukuplah cerita takat tu, nanti kena cari dengan depa pulak.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…