Langkau ke kandungan utama

Perancangan dan strategi PKR di Kajang

(19/03/2014) - Strategi PKR menjelang Hari Mengundi.
A) Sehari sebelum Hari Mengundi.

1) Pengundi Melayu - Mengenal pasti pengundi atas pagar untuk diberi bantuan sebagai dorongan untuk undi calon PKR.
     
2) Pengundi Cina / India Melakukan provokasi supaya penyokong BN tidak keluar mengundi. 

B) Malam Menjelang Hari Mengundi.
    
1) Mengawal / menjaga UPU2 yang dimenangi PR dalam PRU 13 daripada unsur sabotaj BN. Juga termasuk mereka yg menerima pemberian sumbangan BN kepada pengundi.

Strategi tersebut adalah dibawah kawalselia cikgu Bad dan ketua AMK PKR

Nota : - Untuk tujuan perang saraf gerak saraf BN. Chegu Bad adalah individu yang tidak disenangi oleh pemimpin dan ahli Pas. Ahli dan pemimpin Pas telah sedia maklum bahawa beliau juga adalah dalang disebalik kes saman calon PKR terhadap Presiden Pas.
Beliau selalu kutuk kepimpinan Pas jika ada kesempatan.

PERANCANGAN MENJELANG HARI PENGUNDIAN

SEKETARIAT PKR PRK N.25 MERANCANG BEBERAPA PERKARA SEPERTI BERIKUT:-

1) ARAHAN SUPAYA AMPKR, WANITA DAN MUSLIMAT PAS KELUAR AWAL KE TEMPAT PENGUNDIAN UNTUK MELOBI DAN KEMPEN TERAKHIR.

2) ARAHAN TURUN AWAL INI SUPAYA JALAN UTAMA KE TEMPAT MENGUNDI DI MONOPOLI OLEH PERAYU UNDI WANITA PR DAN AMPKR AGAR PERAYU UNDI BN TIDAK DAPAT MEMASUKI  KAWASAN TERSEBUT.

3) AMPKR DIARAHKAN UNTUK MENGAWASI KESELAMATAN PERAYU UNDI PR AGAR TIDAK TIMBUL PROVOKASI PIHAK BN.

4) AMPKR DIARAHKAN UNTUK MENGAMBIL VIDEO SALAHLAKU PETUGAS SPR DAN PETUGAS BN YANG MEMASUKI TEMPAT MENGUNDI TANPA MEMPUNYAI PAS SPR.

5) WANITA PR DIARAHKAN MENYEDIAKAN PAYUNG UNTUK MEMBAWA PENGUNDI SEKIRANYA HUJAN TURUN.

6) SEBANYAK 128 KERETA DAN 112 MOTOSIKAL AKAN DIGUNAKAN UNTUK MEMBAWA PENGUNDI KE TEMPAT MENGUNDI.

7) SELEPAS JAM 1200, PETUGAS KENDERAAN DIKEHENDAKI MENCARI PENGUNDI PR DAN ATAS PAGAR YANG TIDAK KELUAR MENGUNDI DIBAWA KE TEMPAT MENGUNDI.

8) PKR AKAN MEMBUAT SMS BLASTING KEPADA PENGUNDI MENGGUNAKAN NAMA CALON SUPAYA MENGUNDI PKR.

sekian utk makluman

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…