Langkau ke kandungan utama

Tahniah BN Sarawak

PRK bahagian Mukah kali ini untuk kerusi Dun Balingian berjalan dengan aman damai.

Kenapa begitu?

Sebabnya tak lain tak bukan kerana tidak ada gerombolan Pas ke sana. Ia berbeza dengan PRK Parlimen Sibu satu ketika dahulu.

Kebiasaannya baik dalam Pru atau Prk di Sarawak keadaan akan sentiasa aman dan tenang. Tidak akan ada pergaduhan atau ejekan, budaya buruk mula berubah apabila Pas dan Pkr mula memasuki bumi Sarawak.

Lihat tadi semasa Pengarah Prk mengumumkan keputusan, kedua-dua pihak yang bertanding berada di pentas dan penyokong masing-masing berada di bawah. Suasana ini hanya wujud di sana sahaja sejak sekian lama.

Mungkin gerombolan Pas sudah serik kerana kehadiran mereka mengganggu dan mencetuskan huru-hara di sana. Dahulu mereka anggap suasana Prk di sana kalut semacam Prk di semenanjung.

Ketika itu seorang muslimat Pas telah memalukan dirinya dan seluruh gerombolan Pas kerana mengenakan hijab berlogo Dap. Apabila gambarnya viral seluruh negara, barulah muslimat tersebut malu sendiri. Tak kurang juga kisah muslimat lari lintang pukang kerana dikejar dan dijilat kaki oleh anjing penduduk. Mereka tersalah tuju, disangka rumah didiami oleh orang melayu islam tetapi tersalah kerop.

PRK Sibu memberi pengajaran buat mereka dan akibatnya Prk kali ini tidak ada lagi muka-muka Pas. Tambahan lagi ialah hubungan baik Pas Pkr kini semakin keruh. Ia jelas dapat dilihat pada Prk Kajang minggu lalu.

Setelah 13 tahun Pas bersama Dap dan Pkr, mereka masih lagi kekal sebagai pakatan haram kerana masih gagal mendaftarkan pakatan mereka secara sah seperti yang dilakukan oleh BN yang dianggotai oleh 14 parti komponen.

Tahniah sekali lagi kepada seluruh jentera Bn yang jauh dan dekat dalam usaha mengekalkan 35 kerusi PPB.

Ulasan

  1. sarawak memilikki masyarakat yangharmonis, bertoleransi, bersatu padu jauh lbh baik drpd masyarakat semenanjung. jangan biarkan petualang bangsa mengimpot budaya ganas dan permusuhan dan menanam sifat dendam seperti pemimpin petualang bangsa. saya sokong penuh tindakan menghalau keluar najis najis ini sebelum merekamelumuri bumi sarawak dgn kotoran mereka. HIDUP SARAWAK. HIDUP ANAK SARAWAK. KAMI ANAK SEMENANJUNG MENYOKONG ANDA SEPENUH HATI.

    BalasPadam
    Balasan
    1. BN dan parti PEMBANGKANG di Sarawak boleh duduk sama....saya anak jati Sarawak lebih mengenali cara kehidupan masyarakat di Sarawak.biar kita sebagai pengundi menjadi lebih positif dan tidak meLagakan mana2 pihak.

      Padam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…