Rabu, 29 Oktober 2014

RAKYAT HAKIM NEGARA

Seorang pengamal LGBT sedang berdemo menyokong Anwar


Anwar telah dijatuhkan hukuman penjara 5 tahun atas kesalahan meliwat Saiful di sebuah pangsapuri di Damansara.

Anwar membawa kes ke mahkamah tertinggi persekutuan di Putrajaya dengan harapan dapat mengenepikan keputusan yang dibuat oleh hakim sebelum ini.

Tiba-tiba satu tag line telah muncul di saat akhir sebelum merengkok dalam penjara. Tag line itu ialah RAKYAT HAKIM NEGARA..

Dengan kata lain konco Anwar menolak sistem kehakiman yang diguna pakai di negara ini.  Anwar mahu 5 hakim di tolak oleh rakyat.

Secara bodohnya Anwar mahu rakyat memutuskan beliau tidak bersalah. Anwar mahu rakyat membebaskan beliau dari hukuman 5 tahun penjara yang dikenakan sebelum ini.

Dalam bahasa mudah, Anwar telah menolak sistem perundangan negara dan menolak 1 daripada 5 prinsip dalam Rukun Negara.Oleh itu jika Anwar menjadi Perdana Menteri, Anwar akan menghapuskan undang-undang negara, tidak ada lagi mahkamah, tiada lagi peguam, tiada lagi hakim dan majisterit.

Anwar akan roboh semua mahkamah dan menukar menjadi rumah urut atau rumah kelab LGBT.

Anwar juga akan menghapuskan Fakulti Undang-Undang di semua universiti tempatan sama ada IPT Awam atau pun IPT Swasta. Ijazah undang-undang dari luar negara pun tak laku lagi di negara ini.

Semua peguam civil dan syariah juga dihapuskan. Tiada lagi pejabat-pejabat peguam untuk sistem jual beli, syarikat pun tidak boleh melantik atau menggunakan khidmat peguam dalam sebarang urusan.

Bahkan Majlis Peguam pun di hapuskan, Latipah Koyak Kuti pun boleh bakar jubahnya.

Jika ada yang melakukan kesalahan, rakyat boleh tangkap dan hukum sesuka hati mengikut perasaan dan emosi.

Baguslah kalau macam tu, Jika kita nampak Anwar balun China Doll kita tangkap dan ikat di tiang letrik tepi jalan dan letak pisau serta air asam jawa.

Sesiapa yang rasa Anwar bersalah dan patut di hukum pakat-pakat toreh badannya dan sapu air asam jawa.

Kemudian jika ada yang menyokong dan bersimpati terhadapnya boleh lah bubuh ubat pada batang tubuhnya yang cedera di toreh.

Apa macam setuju?


Tiada ulasan:

Catat Ulasan