Langkau ke kandungan utama

RAKYAT HAKIM NEGARA

Seorang pengamal LGBT sedang berdemo menyokong Anwar


Anwar telah dijatuhkan hukuman penjara 5 tahun atas kesalahan meliwat Saiful di sebuah pangsapuri di Damansara.

Anwar membawa kes ke mahkamah tertinggi persekutuan di Putrajaya dengan harapan dapat mengenepikan keputusan yang dibuat oleh hakim sebelum ini.

Tiba-tiba satu tag line telah muncul di saat akhir sebelum merengkok dalam penjara. Tag line itu ialah RAKYAT HAKIM NEGARA..

Dengan kata lain konco Anwar menolak sistem kehakiman yang diguna pakai di negara ini.  Anwar mahu 5 hakim di tolak oleh rakyat.

Secara bodohnya Anwar mahu rakyat memutuskan beliau tidak bersalah. Anwar mahu rakyat membebaskan beliau dari hukuman 5 tahun penjara yang dikenakan sebelum ini.

Dalam bahasa mudah, Anwar telah menolak sistem perundangan negara dan menolak 1 daripada 5 prinsip dalam Rukun Negara.Oleh itu jika Anwar menjadi Perdana Menteri, Anwar akan menghapuskan undang-undang negara, tidak ada lagi mahkamah, tiada lagi peguam, tiada lagi hakim dan majisterit.

Anwar akan roboh semua mahkamah dan menukar menjadi rumah urut atau rumah kelab LGBT.

Anwar juga akan menghapuskan Fakulti Undang-Undang di semua universiti tempatan sama ada IPT Awam atau pun IPT Swasta. Ijazah undang-undang dari luar negara pun tak laku lagi di negara ini.

Semua peguam civil dan syariah juga dihapuskan. Tiada lagi pejabat-pejabat peguam untuk sistem jual beli, syarikat pun tidak boleh melantik atau menggunakan khidmat peguam dalam sebarang urusan.

Bahkan Majlis Peguam pun di hapuskan, Latipah Koyak Kuti pun boleh bakar jubahnya.

Jika ada yang melakukan kesalahan, rakyat boleh tangkap dan hukum sesuka hati mengikut perasaan dan emosi.

Baguslah kalau macam tu, Jika kita nampak Anwar balun China Doll kita tangkap dan ikat di tiang letrik tepi jalan dan letak pisau serta air asam jawa.

Sesiapa yang rasa Anwar bersalah dan patut di hukum pakat-pakat toreh badannya dan sapu air asam jawa.

Kemudian jika ada yang menyokong dan bersimpati terhadapnya boleh lah bubuh ubat pada batang tubuhnya yang cedera di toreh.

Apa macam setuju?


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…