Langkau ke kandungan utama

Sinar yang dahulunya bersinar-sinar kini dah pudarMaklumbalas Laporan Akhbar Sinar Harian Bertarikh 12 Oktober 2014 Dan 14 Oktober 2014 Tentang Penganjuran Oktoberfest Melaka 2014

En. Badruldin Zakaria
Editor Edisi Nasional Sinar Harian
Lot 2, Jalan Sepana 15/3
Off Persiaran Selangor
Seksyen 15
40200 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan.
No. Faks : 03-5101 3601

Tuan,

MAKLUMBALAS LAPORAN AKHBAR SINAR HARIAN BERTARIKH 12 OKTOBER 2014 DAN 14 OKTOBER 2014 TENTANG PENGANJURAN OKTOBERFEST MELAKA 2014

Dengan segala hormatnya saya merujuk kepada perkara di atas.

2. Berdasarkan laporan oleh akhbar Sinar Harian bertarikh 12 Oktober 2014 dan 14 Oktober 2014, Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia telah dikaitkan dengan penganjuran acara Octoberbest Melaka, yang dikatakan akan berlangsung pada 18 Oktober 2014 di Jonker Walk, Melaka.

3. Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia ingin menegaskan bahawa Kementerian ini TIDAK terlibat dalam penganjuran acara Octoberfest di mana-mana negeri.

4. Pihak Kementerian difahamkan bahawa acara yang dilaksanakan setiap tahun ini merupakan anjuran pihak swasta. Pihak Kementerian tidak pernah sekalipun terlibat dalam menyokong mahupun menyumbang kepada acara ini.

5. Sehubungan itu, pihak Kementerian ingin menyatakan bahawa laporan oleh Sinar Harian tersebut adalah tidak tepat sama sekali.

Sekian, terima kasih.

"BERKHIDMAT UNTUK NEGARA"

Saya Yang Menurut Perintah,

(DR. AMERJIT SINGH A/L S.BHAG SINGH)
Ketua Komunikasi Korporat
Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia
Last updated : on 14 October 2014

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…