Langkau ke kandungan utama

Jahatnya Puak-Puak Ini!

Pemeritahan Negara akan kita turunkan  dengan aman tanpa merosakkan harta benda awam kerana harta benda adalah milik kita bersama.

Perbahasan Elizabeth Wong :

1. Beliau memulakan ucapan dengan menyatakan pemimpin yang menerajui kita pada hari ini jelas tidak menunjukkan beliau berjiwa rakyat. Sebagai contoh P.M. boleh main golf waktu banjir melanda di sebahagian utara dan pantai timur negara.

2. Seterusnya, ada NGO telah mendedahkan nilai handbag Datin Seri Rosmah yang digelar sebagai rambut besar hampir Rm100, 000 lebih.

3. Kemudian, Kerajaan Negeri Selangor Pakatan Rakyat telah masuk ke Negeri Kelantan untuk membantu mangsa banjir dengan membina perumahan. Dimana Najib ketika itu. Tuan Puan boleh berfikir sendiri dimana beliau ketika itu.

4. Selain itu, beliau juga mengajak rakyat untuk menentang kezaliman UMNO Barisan Nasional dan terakhir beliau juga turut mengajak rakyat untuk turun 7 Mac 2015 ini bagi menentang kezaliman serta menunjukkan rasa solidariti terhadap Anwar Ibrahim.

Perbahasan Fahmi Fazil :

1. Beliau menyatakan, beliau kali pertama memberi ucapan, sebelum ini saya bekerja sebagai setiausaha kepada ahli Parlimen Pantai Y.B. NURUL IZZAH.

2. Seterusnya, beliau mengajak hadirin supaya menentang kezaliman UMNO Barisan Nasional.

3. Selain itu, beliau mendengar dan melihat setiap perbicaraan yang dipertahankan oleh Y.B. Sivarasa sewaktu berhujah dalam mahkamah sedikit pun tidak diambil kisah oleh pihak hakim. Beliau berada di dalam mahkamah sebagai penyampai keadaan dalam mahkamah kepada rakan di luar mahkamah.

4. Terakhir, beliau menyeru kepada hadirin supaya mengajak kawan-kawan untuk turun ke SOGO 7 Mac 2015 ini bagi menunjukkan rasa solidariti terhadap Anwar Ibrahim.

Perbahasan Y.B. Sivarasa Rasiah :

1. Beliau menyatakan satu cara untuk keluarkan Anwar Ibrahim adalah dengan menumbangkan Kerajaan barisan nasional.

2. Seterusnya, kes Anwar Ibrahim jelas direka-reka oleh  pihak kerajaan. Ini  adalah konspirasi politik.

3. Kemudian, Institusi kehakiman dipengaruhi oleh politik. Masalah ini kita tidak boleh selesai di peringkat mahkamah.

4. Selain itu, UMNO takut dengan Anwar Ibrahim dengan meletakkan beliau ke dalam penjara. Kalau Anwar Ibrahim terus bebas UMNO akan hancur.

5. Tujuan utama Pakatan Rakyat adalah ingin tumbangkan UMNO Barisan Nasional.

6. Anwar Ibrahim adalah Satu Simbol, Satu ILHAM kepada kita untuk meneruskan perjuangan rakyat.

7. Institusi Kehakiman sudah tidak boleh dipercayai kerana campur tangan politik. Kemudian kita cuba beralih kepada institusi raja dengan menghantar petisyen kepada taunku Agong.

Perbahasan Y.B. Rafizi Ramli :

1. Beliau menyatakan dalam Al Quran ada ayat yang menyatakan kalau menuduh seseorang berzina kena bawa 4 orang saksi.

2. Mana perginya ISMA? PERKASA? NGO? UMNO? yang kononnya mempertahankan AGAMA. Kenapa berdiam diri seribu bahasa berkenaan KEBENARAN.

3. Seterusnya, tuan puan dengar tv3 dan media arus kerajaan yang lain berkenaan Anwar Ibrahim tidak bersumpah. Saya nak jelaskan bersumpah jelas bukan dalam perundangan Islam. Sumpah ini perlukan syarat-syarat. Jenis manusia yang suka bersumpah ini jenis manusia yang LAHANAT. Sumpah ini dikaitkan dengan Saiful Bukhari yang takut sampai bersumpah di depan kaabah.

4. Kemudian, orang UMNO sibuk dok tanya kenapa Anwar tak bawa saksi ALIBI. Saya nak beritahu dalam sistem Perundangan Islam dan Perundangan Sivil mana-mana negara sekalipun. Orang yang menuduh kena datangkan saksi bukan tertuduh yang perlu bawa saksi. Pihak berkuasa yang menuduh adalah kerajaan, polis dan sebagainya. Tidak ada satu bukti pun yang di bawa oleh pihak pendakwaraya berkenaan saiful bukhari berada dalam kondo. Yang ditunjukkan bukti rakaman sisi tv saiful bukhari dan anwar ibrahim masuk dan keluar lif. Tunjukkanlah saiful berada dalam kondo bukan keluar masuk lif.

5. Selain itu, yang dibuktikan dalam mahkamah adalah DNA bukan Air Mani sebab iti DNA boleh ditanam.

6. Beliau juga menyatakan Ringgit Malaysia makin jatuh. Ahad baru ini Najib dan Rosmah bagi hadiah kepada kita iaitu Minyak Mahal sedangkan harga minyak mentah tidak berubah.

7. Terakhir beliau menyatakan bahawa Jolo seorang budak duduk luar negara kawan kepada rosmah dan najib terlibat dalam Isu 1MDB. Beliau Jolo tiap-tiap malam berjoli dengan duit 1MDB tersebut.

Hebat noooo depa ni............

Ulasan

 1. Abg Rafizi,

  Kalaulah ada 4 saksi, hukuman pada Anwar sepatutnya rejam sampai mati.... itu namanya HUDUD.

  Sebab tak ada 4 saksi tapi mempunyai bukti yang kukuh, Anwar dipenjara... itu namanya TAKZIR

  Tak habis belajar lagi ke bang?

  BalasPadam
  Balasan
  1. Kalau nak sebut fasal takzir, ia sepatutnya dibicarakan di Mahkamah Syariah. Kau ni pula dulu belajar kat mana?

   Padam
  2. Pandai spin pencacai abg Rafizi, keadilan hanya di mahkamah syariah aje ke?

   ...kesihan....

   Padam
  3. Bukan spin, sejauh mana kamu faham fasal hukum takzir yang kamu sendiri sebutkan itu? Belajar hukum takzir dulu khatam ke tidak? Malangnya nasib melayu (islam?) ni....

   Padam
 2. Emmmm. Saya tak mahu membesar diri, sekadar memberitahu, saya tahu secara detail hukum hudud, takzir dan qisas..

  Minta saudara jangan sempitkan pemikiran. Nanti jadi pak turut aje.

  Bukan Islam yg salah, tapi ketaksuban dan pentafsiran yang salah itu yg menampakkan Islam itu sempit.

  Maaf kalau tersinggung.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Nampaknya anda mentafsirkan bahawa undang-undang mahkamah awam lebih baik dan sempurna daripada undang-undang Islam, sebab itulah anda tidak suka perbicaraan dilakukan di mahkamah syariah.

   Padam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…