Ahad, 12 Jun 2016

Ahli Umno Serang Razifi Ramli Semasa Sedang Berceramah #PRKKualaKangsar #KekalBN

http://www.pru14.tv/2016/06/11/video-rafizi-dipukul-atas-pentas-ceramah/


Tahun depan 2017 merupakan ulangtahun ke 60 kemerdekaan Malaysia dan Pilihanraya yang pertama telah di adakan pada tahun 1955, Belum pernah kita dengar atau membaca berita kisah penceramah dipukul sewaktu sedang leka berceramah sewaktu pilihan raya.

Biasanya sewaktu ceramah sudah semestinya ada beberapa orang pengawal atau petugas yang mampu menangani sebarang kemungkinan perkara-perkara yang tidak diingini berlaku. Terutama lagi bagi pihak pembangkang yang banyak menghamburkan fitnah dan pembohongan sewaktu berkempen.

Dua PRK terakhir kali ini terlalu banyak fitnah dan pembohongan dilontarkan oleh pihak pembangkang. 

Nizar Jamaludin, Nurul Izzah , Mazlan Aliman dan ramai lagi pernah pernah diheret ke mahkamah kerana menyampaikan maklumat palsu dan fitnah terhadap lawan. Namun banyak kes selesai diluar kamar mahkamah.

Rafizi setakat ini status wakil rakyat masih kekal dan selamat kerana dendanya di bawah paras minima. begitu juga Nurul Izah yang menohon maaf kepada Raja Nong Chik kerana menfitnah dalam isu jualan tanah.

Dua PRK kali ini kita tak tahu lagi siapa yang bakal berdepan dengan tindakan saman.

Dalam kes berkait dengan Rafizi, video menunjukan ceramah beliau terpaksa dihentikan kerana seorang individu naik dan dikatakan telah memukul beliau.

Cuma yang musykil nya ialah seperti sebuah lakonan. Pentas ceramah sengaja digelapkan semasa Rafizi berceramah. 

Jika dibanding dengan ceramah lain, kesemua nya terang benderang dan jika mengikut ukuran fotografi cahaya pentas berskala 5.6.  tetapi cahaya di pentas ceramah Rafiz amat rendah mungkin 1 atau 2 lux sahaja. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan