Langkau ke kandungan utama

CEO AIR ASIA AKUI NAJIB UTAMAKAN NEGARA

*JASA UPDATE*
_08 Mei 2018_

_*#BersamaBN*_
_*#HebatkanNegaraku*_


1. Ketua Pegawai Eksekutif _AirAsia_, Tan Sri Tony Fernandes menyifatkan kerajaan pimpinan Datuk Seri Najib Razak membantu mengembangkan syarikatnya sehingga ke peringkat antarabangsa.

_"Seperti yang anda semua maklum, kisah saya membawa nama AirAsia berdepan pelbagai liku dan saya rasa ia sangat penting untuk dikongsikan._

_"Saya bermula dengan hanya 2 pesawat kecil dan sepanjang 10 tahun ini, kami menyaksikan bagaimana kerajaan membantu dengan menyedia peluang untuk AirAsia membina nama sehingga ia kini antara jenama terbesar di dunia,"_ katanya.

2. Tambah beliau bukan perkara mudah untuk membawa jenama tempatan ke peringkat antarabangsa, tetapi ia direalisasikan dengan bantuan kerajaan di bawah kepemimpinan Perdana Menteri yang beliau sifatkan sentiasa meletakkan negara dan rakyat sebagai keutamaan.

_"Saya percaya Perdana Menteri mendahulukan rakyat dan membenarkan AirAsia berkembang walaupun beliau mendapat tentangan di merata tempat._

_"Keputusannya mengutamakan negara memberi manfaat kepada kita semua, justeru apabila mengundi nanti buatlah keputusan berdasarkan fakta dan bukan berita palsu yang anda selalu dengar di media massa,"_ katanya dalam video yang dimuat naik di _YouTube_ milik _Negaraku_.

3. Katanya, _AirAsia_ memenangi pelbagai anugerah peringkat dunia dan beliau berterima kasih kepada kerajaan yang mampu menguruskan negara termasuk syarikat berkaitan kerajaan (GLC) dan syarikat seperti _AirAsia_ dengan baik.

4. _"Justeru apabila mengundi nanti buatlah keputusan dengan berdasarkan fakta dan bukan berita palsu yang anda selalu dengar menerusi media massa,"_ kata Tony sebagai merujuk hari pengundian PRU ke-14 pada Rabu ini.

5. Beliau seterusnya berharap pada masa depan lebih banyak syarikat penerbangan tempatan seperti _AirAsia_ akan wujud sekali gus menyediakan lebih peluang pekerjaan berdasarkan meritokrasi kepada rakyat negara ini.

_"Itulah Malaysia yang saya impikan selama ini, jadi undilah dengan bijak dan kita berjumpa lagi pada 10 Mei di AirAsia,"_ kata Tony.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

Mahathir Menangis Di London Kerana Kecewa Karenah Ahli Ahli Parti Bunga

Aidilfitri tahun ini agak berbeza bagi Mahathir. Jauh dia membawa diri ke London. Membawa hati dan perasaan yang kecewa terhadap ahli ahli parti bunga dan rakan rakan barunya dalam Pakatan Harapan. 
Merajuk sungguh. Mahathir merasakan inilah masa terbaik untuk dia meluah rasa hati dan mengubat kecewa bersama keluarganya. Mahathir takut sangat bila RCI Skandal Forex ditubuhkan. Mahathir merasakan masanya mungkin terhad untuk bersama keluarganya lagi. 
Ada yang nampak, Mahathir mengesat air matanya ketika solat hari raya Aidilfitri. Sugul dan termenung jauh memandang ke sejadah. Entah apa yang difikirkan. Namun mereka yang berada di saf belakang jelas nampak kekecewaan Mahathir di pagi raya.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1543654558988349&substory_index=0&id=697192853634528
Menurut sumber dalaman PPBM, Mahathir sebenarnya sudah mula rasa kecewa dengan ahli-ahli PPBM. Di peringkat atas, Muhyiddin masih berkeras mahu meletakkan orang orangnya di bahagian bahagian tertent…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…