Selasa, 29 Disember 2009

UMNO PENGKHIANAT MELAYU???

Umno Pengkhianat Islam dan Melayu. Masihkah PAS Mahu Mempercayai Mereka?
Pertama sekali, UMNO adalah pengkhianat kepada Melayu. Semenjak Merdeka 1957, UMNO tidak memulakan apa-apa langkah membantu Melayu keluar dari kepompong kemiskinan. Hanya setelah orang Melayu menolak UMNO pada tahun 1969, barulah terhegeh-hegeh UMNO melaksanakan program yang dipersetujui oleh Kongress Ekonomi Bumiputra 1 dan 2.

SILAP BANYAK TU, YANG MENGKHIANAT IALA PAS, KUMPULAN ULAMA YANG ADA DALAM PAS TELAH KELUAR DARI UMNO KERANA TIDAK BERSETUJU DENGAN CARA DAN PROSES KEMERDEKAAN, KUMPULAN ULAMAK BERKATA JIKA KITA TURUT SURUHANJAYA REID MAKA ORANG MELAYU AKAN RUGI DAN KAUM PENDATANG AKAN BERKUASA . KUMPULAN ULAMAK JUGA KELUAR UMNO KERANA DATO ONN KELUAR UMNO, 1951 PAS SECARA RASMI DITUBUHKAN,

DATO ONN JAAFAR MELIHAT PERLUNYA UMNO MEWUJUDKAN SATU BADAN ULAMAK DALAM PARTI DAN TERTUBUHLAH MAJLIS ULAMAK DALAM UMNO.

INGAT!!! PAS TIDAK TERTUBUH DENGAN SENDIRI. KENAPA DATO ONN MENUBUHKAN MAJLIS ULAMA? IA ADALAH UNTUK MEMBETULKAN SISTEM DAN BUDAYA BARAT YANG DIAMALKAN OLEH KAKITANGAN KERAJAAN . DATO ONN MELIHAT ORANG MELAYU SAMA SAJA CARA HIDUP DENGAN BARAT. DALAM KATA LAIN BARAT TELAH BERJAYA MENJAJAH BUDAYA DAN MINDA ORANG MELAYU. ORANG MELAYU LEBIH SELESA BERPAKAIN BARAT, MENGHISAP PAIP DAN MINUM ARAK.

DALAM MESS POLIS DAN TENTERA JUGA BUDAYA BARAT TERPAKSA DIAMALKAN OLEH MEREKA. SEBUT SAJA JABATAN KERAJAAN MANA YANG TIDAK MENGADAKAN SOCIAL GATHERING PADA MALAM MALAM MINGGU.

SO SIAPA KATA UMNO MENGKHIANAT MELAYU?

MELAYU BERADA DALAM KEPOMPONG KEMISKINAN?

YA, ORANG MELAYU RATA-RATA HIDUP DIKAMPUNG KERANA KEBANYAKAN MEREKA ADALAH DATANG DARI INDONESIA DAN SIAM. JIKA DATANG DARI SIAM MEREKA ADALAH PELARIAN PERANG. PERANAG SIAM-PATTANI 1772 MENYEBABKAN SIAM MENGEJAR MELAYU SEHINGGA KE PERAK. MELAYU YANG BERJAYA DIBUNUH OLEH TENTERA SIAM AKAN DICUCUK TELINGA DENGAN ROTAN DAN DIHERET SEBAGAIMANA KITA MENYUCUK ATAU MERANGKAI IKAN-IKAN DI SUNGAI. MELAYU DATANG DALAM KEMISKINA DAN HARTA BENDA DI SIAM DIRAMPAS OLEH KERAJAAN SIAM DI BANGKOK.

KEPADA KAUM PENDATANG DARI INDONESIA PULA TERDIRI DARI DUA GOLONGAN. SATU IALAH GOLONGAN BANGSAWAN YANG KAYA DARI SUMATERA DAN JAWA. TAK KURANG JUGA DARI GOLONGAN RAJA-RAJA MELAYU INDONESIA YANG DATANG KE SEMENANJUNG TANAH MELAYU UNTUK MEMBUKA PENEMPATAN BARU DAN JUGA BERNIAGA. YANG MISKIN DATANG SEBAGAI PEKERJA.

KAUM CINA JUGA SAMA. ADA DUA GOLONGAN. SATU GOLONGAN KAYA YANG MELARIKAN DIRI DARI PERPERANGAN DI CINA DAN MEREKA INI MUDAH DILIHAT DIZAMAN DULU. KAUM WANITA MEMPUNYAI KAKI YANG KECIL. MEREKA DATANG DENGAN WANG YANG BANYAK DAN MEREKA INILAH YANG MEMBUKA BANDAR-BANDAR DI TANAH MELAYU. MANAKALA YANG LAIN DATANG SEBAGAI KULI DAN TIDAK BOLEH BERKAHWIN SAMPAI KE AKHIR HAYAT. TERTUBUHNYA RUMAH ORANG-ORANG TUA DI TAIPING ADALAH KERANA BRITISH MENEMPATKAN KAUM-KAUM CINA KULI LOMBONG YANG SUDAH TUA DAN UZUR. HARI INI RUMAH INI DIKENALI SEBAGAI RUMAH KENANGAN JABTAN KEBAJIKAN MASYARAKAT.

MELAYU KAMPUNG MEMANG MISKIN JIKA DI BANDINGKAN DENGAN MELAYU BANDAR. MELAYU BANDAR MENDAPAT PENDIDIKAN BARAT DAN ADA YANG MENJADI KERANI, DRESSER DIKLINIK , ADA MENJADI PEON, PENGHULU, DLL. MEREKA INI GOLONGAN MELAYU BERILMU DAN SUDAH TENTU HIDUP SENANG KERANA MAKAN GAJI DENGAN GOMEN.

MANAKALA DI KAMPUNG ADA JUGA MELAYU YANG KAYA KERANA MEMPUNYAI TANAH DUSUN DAN SAWAH YANG LUAS. MEREKA INI MAKAN HASIL TUAIAN PADI, GETAH DAN BUAH-BUAH KAYU..

MELAYU MISKIN MEMANG WUJUD SEHINGGA HARI INI, MISKIN BOLEH DIPULIHKAN TETAPI JIKA MISKIN MINDA MEREKA AKAN TERUS KEKAL DALAM KEMISKINAN.

SELEPA MERDEKA DASAR PENDIDIKAN DIBUAT. PENYATA BARNE DAN FEN WU, SETERUSNYA PENYATA RAHMAN TALIB DAN PENYATA RAZAK. KESEMUA PENYATA INI ADALAH MENJADIKAN PENDIDIKAN ADALAH SUMBER UTAMA MEMBANGUNKAN SUMBER INSAN. HASILNYA BANYAK SEKOLAH-SEKOLAH MENENGAH DAN RENDAH DIBUKA. AWAL TAHUN 60AN SEKOLAH SEKOLAH SEPERTI SMK DR BURHANUDDIN, SMK TENGKU MENTERI , SMK SIMPANG TELAH MENJADI MEDIUM PENTING DALAM MEMBANGUNKAN SUMBER INSAN, JIKA DAHULUNYA HANYA KING EDWAR VII, KING GOERGE, VICTORIA, COVENT, METHODIST TRECHER MENJADI KEBANGGAAN ANAK-ANAK BANDAR HARI INI SEKOLAH-SEKOLAH JENAMA MELAYU SUDAH MAMPU BERSAING DENGAN SEKOLAH WARISAN KOLONIAL. HARI INI SUDAH RAMAI DOKTOR FALSAFAH. DEKAN-DEKAN DIUNIVERSITI ADALAH HASIL YANG DIKELUARJAB OLEH SEKOLAH MENENGAN YANG DIDIRIKAN HASIL DARIPADA PEMIKIRAN UMNO DAN PERIKATAN.

HARI INI SETIAP TAHUN KITA MELIHAT PENCAPAI UPSR, PMR , SPM DAN STPM SELOLAH INI MENJADI KEBANGGAAN NEGARA.

TAK CUKUP DENGAN SEKOLAH HARIAN , KERAJAAN MEMBANGUNKAN SEKOLAH BERASRAMA PENUH. JIKA DI TAIPING SERATAS DAN MRSM MENJADI IDOLA KEPADA KANAK-KANAK MELAYU. TETAPI TAK SEMUA DAPAT MASUK KE SANA. UNTUK TIDAK MENGECEWAKAN MEREKA KERAJAAN MEMBANGUNKAN SATU LAGI SEKOLAH IAITU SMK TAMAN TASIK YANG MENEMPATKAN KANAK-KANAK YANG TIDAK BERJAYA KE ASRAMA PENUH. BUKAN ITU SAHAJA MALAH SMK KE VII, SMK BURHANUDIN DAN BEBERAPA SEKOLAH HARIAN JUGA DIWUJUDKAN SEKOLAH RANCANGAN KHAS. SEMUA INI IALAH UNTUK PEMBANGUNA INSAN DAN MENGELUARKAN MELAYU DAN KAUM-KAUM LAIN DARI KEPOMPONG KEMISKINAN.

TAK CUKUP DENGAN ITU KERAJAAN JUGA MENYEDIA PELBAGAI BANTUAN DALAM BENTUK MAKANAN DAN KEWANGAN. BIASISWA KECIL PERSEKUTUAN JIKA DAHULUNYA HANYA 15 RINGGIT SEBULAN , HARI INI MENJADI 60 RINGGIT DAN ADA YANG MENDAPAT LEBIH LAGI.

KEPADA KANAK-KANAK YANG CACAT ATAU MEMPUNYAI SIJIK OKU ATAU ORANG KURANG UPAYA MEREKA JUGA MENDAPAT BANTUAN KEWANGAN 150 SEBULAN. DAN PENJAYA JUGA MENDAPAT BANTUAN BULANAN. TELEFON , TAMBANG BAS SEMUANYA MENDAPAT DISKAUN YANG CUKUP ISTIMEWA,

SO . DENGAN HUJAH DIATAS MAKA IA TELAH MENYANGGAH TUDUHAN YANG MENYATAKAN UMNO /PERIKATAN DAN BN MENIPU RAKYAT.

Hasil perlaksanaan keputusan KEB 1 dan 2 ( atau lebih dikenali sebagai DEB) maka terangkatlah majoriti orang Melayu dari paras miskin tegar. Namun, DEB kemudiannya digunakan untuk mengkayakan elit Melayu dan UMNOPUTRA menyebabkan objektif DEB yang utama ( ekuiti bumiputra 33.33%) sampai sekarang tidak di capai. Data terakhir yang saya tengok, ekuiti Bumi tersekat di paras 17% dan itu pun majoritinya terletak dalam tangan badan-badan berkanun. Adapun ekuiti dalam tangan melayu persendirian tidak lebih dari 7%.

DALAM PERNIAGAAN , SIAPA YANG BERUSAHA DIA AKAN MENDAPAT HASILNYA. SAMALAH JUGA JIKA SEORANG PETANI MEMPUNYAI 10 RELONG SAWAH TETAPI TIDAK PERNAH MENGERJAKAN SAWAHNYA , ADAKAH DIA MENDAPAT HASIL. BEGITU JUGA YANG BERNIAGA, ORANG MELAYU YANG BIJAK PANDAI AKAN BERNIAGA DAN MEREKA BEROLEH KEUNTUNGAN DARI APA YANG MEREKA USAHAKAN. DALAM ISLAM KITA DIAJAR BAHAWA 9/10 REZEKI ADALAH DATANGNYA DARI PERNIAGAAN, NABI MUHAMMAD JUGA SEORANG PENIAGA YANG BERJAYA,

KERAJAAN MENGHARAPKAN PEGANGAN EKUIT MELAYU MENINGKAT 30% NAMUM IA MASIH GAGAL KENAPA? KERANA SIKAP ORANG MELAYU SENDIRI. LIHAT SYARIKAT BAS EKSPRESS SANI. SYARIKATNYA ADA HANYA 25 BUAH BAS TETAPI DATO SANI MEMANDU FERARI F360 BERHARGA 1 JUTA RINGGIT DAN NOMBOR QWL 1 BERNILAI 80 RIBU RINGGIT. LIHAT PULA KONSORTIUM BAS EKSPREES YANG DITUNJANGI OLEH SYARIKAT TAIPING SUPER. MEREKA MEMPUNYAI BERATUS-RATUS BUAH BAS TETAPI TUAN PUNYA MASIH MEMANDU MERCEDES LAMA. KEUNTUNGAN DARI PENGANGKUTAN BAS DIBANGUNKAN KILANG SARUNG TANGAN, PERHOTELAN, SHOPPING MALL DAN SEBAGAINYA,

ITULAH PERBEZAAN MELAYU DAN CINA. LI HUA SEBUAH SYARIKAT PEMBINAAN YANG BESAR DIBANDAR SIBU SARAWAK. LI HUA HANYA MENUNGGANG HONDA CUP 50CC SEBELUM MENINGGAL DUNIA, LIHAT PUNYA LIM GOH THONG DAN BOON SIEW.

UMNO wajib menjawab, mengapa bagi Rancangan Malaysia Ke Lapan, hanya 20% perbelanjaan kerajaan pergi pada orang atau syarikat Bumiputra sedangkan yang lain itu pergi kepada syarikat-syarikat bukan Bumiputra? Sedangkan wang RMK-8 adalah wang kerajaan yang mana ketua Kerajaan adalah UMNO. Keputusan perbelanjaan dibuat oleh UMNO dan bukannya oleh taikoon Cina. Mengapa majoriti perbelanjaan RMK8 pergi kepada syarikat Bukan Bumiputra? (Nak tengok bukti, sila rujuk kepada kertas kerja yang disediakan oleh Effendi Nawawi).

ALAH MAK....KALAU ADA 4 ORANG MELAYU YANG MOHON PERUNTUKAN DAN LAYAJ DIBERI MAKA DAPAT LAH MEREKA . SYARIKAT BUKAN MELAYU JIKA USAHA MEREKA UNTUK NEGARA MAKA BAGI LAH APA NAK TUNGGU. AMBIL CONTOH. TAIKE ASTRO. DIA DATANG DENGAN KERTAS KERJA YANG BAIK DAN MOHON 10 BILLION KERAJAAN BAGI SEBAB REKODNYA BAGUS. HARI INI JIKA TAJUDIN RAMLEE INGIN MOHON BANTUAN KERAJAAN 20 BILION ADAKAH KERAJAAN AKAN MELULUSKANNYA? JIKA HALIM SAAD MEMOHON 3O JUTA BERANIKAN DATUK SERI NAJIB BAGI? SUDAH TENTU TIDAK. UNTUK ITU MELAYU PERLU DIDIDIK DAN DIBANTU ITU KATA-KITA HIKMAT DARI UNGKU AZIZ.

Kita juga jangan lupa siapa yang lepaskan Singapura. Bukankah UMNO yang melepaskan Singapura kepada Lee Kuan Yew? Padahal pada waktu mereka melepaskan Singapura, mereka telahpun meng “ISA” kan raaammaaaiii pimpinan-pimpinan PAS i.e. Dr Burhanuddin Helmi, Prof Dzulkifli Muhammad, Pak Nik Lah dsbnya. Tapi pemimpin-pemimpin masa tu bachul tak berani nak tangkap Lee Kuan Yew bawah ISA. Sedangkan PAP ni adalah parti komponen Perikatan.

YANG INI SALAH LAGI, SALAH SEBAB TAK BACA SEJARAH. SINGAPORE MERUPAKAN NEGERI SELAT, SAMA DENGAN MELAKA DAN PULAU PINANG. KUASA PENUH DITANGAN BRITISH. LEE KUAN YEW TELAH BERPOLITIK DAN BERJUANG UNTUK MEMERDEKAN SINGAPURA DARI INGGERIS. PADA WAKTU ITU TANAH MELAYU TIDAK MEMPUNYAI APA-APA KUASA KE ATAS SINGAPURA. LKY TELAH MENYERTAI MALAYSIA PADA TAHUN 1963 SEMATA-MATA UNTUK MERDEKA BERSAMA SABAH DAN SARAWAK. TETAPI SAYANGNYA BILA SUDAH BERJAYA MERDEKA LEE MENGUNGUT TUNKU ABDUL RAHMAN BAHAWA KAUM CINA SINGAPURA DAN MALAYSIA SUDAH MELEBIHI MELAYU DAN LEE KUAN YEW BERKAH MENJADI PERDANA MENTERI MALAYSIA,. LEE JUGA MENDAKWA BAHAWA NAMA MALAYSIA IALAH GABUNGAN MALAYA DAN SINGAPURA.

TUNKU MENGAMBIL JALAN MUDAH DAN BIJAK DENGAN MENYINGKIRKAN SINGAPURA DARI MALAYSIA. DAN DENGAN ITU LAHIRLAH PARTI (DAP) DAN DAP ADALAH BAYANG DENDAM KESUMAT LEE KUAN YEW TERHADAP TUNKU ABDUL RAHMAN. DAN CITA-CITA DAP HANYA SATU . MENJADIKAN MALAYSIA DAN SINGAPURA SEBAGAI SATU WILAYAH DAN MENGHAPUSKAN KETUANAN MELAYU. MENGHAPUSKAN KETUANAN MELAYU BERERTI MENGHAPUSKAN INSTITUSI RAJA.

HARI INI REMAJA -REMAJA MELAYU SENDIRI SUDAH TERPENGARUH DENGA DAKYAH SOSIALIS DENGAN MEMPERSOALKAN INSTUTUSI RAJA DARI SUDUT EKONOMI. MEMANG HALUS AGENDA ZIONIS YANG DISOKONG PAS.

Juga selepas penubuhan UMNO, mereka telah menjalankan polisi ekonomi penjajah bagi memudahkan penjajah meneruskan rompakan harta kekayaan tanah air kita tanpa halangan.Hasilnya menyebabkan orang Melayu mengamuk dan menolak UMNO pada 1969. Barulah UMNO terhegeh2 nak laksanakan keputusan Kongress Ekonomi Bumiputra 1 dan 2.

UMNO BERUSAHA MENDAULATKAN BANGSA MENGANGKAT MARTABAT DAN MENJULANG MELAY KE SATU TAHAP YANG TINGGI DIMATA DUNIA. DUNIA MELIHAT MALAYSIA SEBAGAI SATU KEMUNCULAN BARU. SATU PEMIMPIN DUNIA BARU. SATU PERJUANGAN BARU, LALU MEREKA MERACUN FIKIRAN ANWAR, MERACUN FIKIRAN PAS SUPAYA MENIDAKKAN APA SAJA USAHA KERAJAAN SELAMA INI, BAGI MEREKA APA SAJA KEMAJUAN YANG DIBANGUNKAN OLEH KERAJAAN HANYANYA PALSU BELAKA. TETAPI MUKA YANG TAK TAHU MALU ITULAH YANG MEMENUHI HOSPITAK KERAJAAN DAN INSTITUT JANTUNG NEGARA JIKA MEREKA DISERANG SAKIT . APA SAJA KEMUDAHAN KERAJAAN MEREKA DAHULU YANG BEREBUT UNTUK DAPAT FREE,,

:

3 ulasan:

 1. saya telah melahirkan anak yang ketiga melalui pembedahan.hospital besar seremban hanya caj untuk kos wad sahaja yang bernilai kurang dari RM 50.00.kawan saya melahirkan anak kedua di klinik swasta (juga melalui kaedah yang sama),kosnya menjangkau RM 1,000.00.terimakasih kerajaan.juga terimakasih yang tak terhingga kerana menaja biasiswa saya untuk mendapatkan ijazah,kerana tanpa kerajaan sekarang,tak mungkin saya mengecap kenikmatan hidup seperti sekarang.terimakasih kerajaan.terimakasih umno.

  BalasPadam
 2. org PAS nk bg malaysia yg tok nenek wariskan utk kita , kpd DAP laknatullah..
  Bangkitlah org melayu/islam!!!

  BalasPadam
 3. Dulu,
  PAS = Parti Asri & Sekeluarga

  Sekarang,
  PAS = Parti Aziz & Sabariah

  Kah, kah, kah, kah

  BalasPadam