Khamis, 18 Ogos 2011

Fw: BUANG DAERAH JIKA BERDEGIL

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


From: othman mohamed <othmanmohamed6667@gmail.com>
Date: Wed, 17 Aug 2011 13:03:52 +0800
To: <taipingmali@gmail.com>
Cc: <othmanmohamed6667@gmail.com>
Subject: BUANG DAERAH JIKA BERDEGIL

          PERINGATAN SULTAN JOHOR KEPADA IMAM DAN BILAL MASJID AGAR TIDAK MENGGUNAKAN MASJID DAN SUARU SEBAGAI ARENA POLITIK , SEKIRANYA MASIH ADA YANG TIDAK MAHU MENDENGAR PERINGATAN TUAN KU MAKA TINDAKAN BUANG DAERAH YANG DISARANKAN OLEH TUAN KU TEPAKSA DILAKSANAKAN .

          KAMI TERTARIK DENGAN TITAH TUAN KU JIKA PERLU HENDAKLAH DIBUANG DAERAH BIARPUN IA KESALAHAN KECIL KERANA YANG KECIK TIDAK DIBENDUNG AKAN MENJADI BESAR DAN MAMPU MENGGUGAT KESEJAHTERAAN MASYARAKAT BERBILANG KAUM DINEGARA INI.

          DIATAS SIFAT TEGAS TUAN KU KAMI YAKIN TIDAK AKAN ADA PIHAK YANG BERANI BERTINDAK MENGUNAKAN MASJID DAN SURAU DEMI UNTUK KEPENTINGAN POLITK TERTENTU,WALAU BAGAIMANA PUN KAMI JUGA BERHARAP PERINGATAN INI BUKAN SEBAGAI PERINGATAN SAHAJA JIKA ADA YANG CUBA-CUBA BERDEGIL TINDAKAN MESTI DILAKSANA DENGAN SEGERA .///

9 ulasan:

 1. Aku sebagai anak Johor menjunjung titah tuanku

  BalasPadam
 2. sgt bersetuju dgn titah tuanku. mmg tepat, tegas, jelas...kalau x paham jugak x tau la.

  BalasPadam
 3. aku pun sama sbg anak jati johor menjunjung titah tuanku!

  BalasPadam
 4. Itu kira perintah/hukuman Sultan paling lembutlahtu. Baginda berkuasa buang negeri pun. Jikalau dah gunakan masjid untuk berpolitik maknanya memecahbelahkan masyarakat Islamlah tu. Politik adalah berpuak-puak iatu menyokong mengikut parti masing-masing. Islam hanya satu akidah. Allah yang satu, nabi Muhammad yang satu. Qur'an yang satu, mengucap dua kalimah syahadah yang satu. UMNO parti yang memperjuangkan agama secara sederhana kerana negara ini terdiri dari pelbagai kaum dan agama tetapi tidak menggunakan masjid untuk kepentingan politik. PAS berjuangkan Islam mengikut kehendak Kafir kerana takutkan kafir. Menggunakan takzirah dan ceramah agama dimasjid menghentam parti lawan dan menggunakan masjid untuk kepentingan politik sehinggakan sanggup setuju dengan kehendak orang kafir agar bacaan Qur'an dimasjid diperlahankan dengan tidak menggunakan pembesar suara.

  BalasPadam
 5. sokong dipanjangkan ke negeri2 lain yg bersultan & beraja. aman la sikit msia dr sengketa politik...

  BalasPadam
 6. daulat tuanku....hamba rakyat johor menjunjung titah....

  BalasPadam
 7. PATUT SEMUA NEGERI BUKAN JOHOR SAHAJA LAIN-LAIN NEGERI MACAM MANA SULTAN TAK MAHU IKUT KE,LEBEH BAIK SEMUA NEGERI YANG ADA SULTAN BERMUAL DARI SEKARANG BERTINDAK SEPERTI NEGERI JOHOR TENTU SEMUA NEGERI SELAMAT RAKYAT SELESA.

  BalasPadam
 8. Aku bangga sebagai Anak Johor mempunyai seorang Sultan yang Tegas Dan Adil. Daulat TuanKu

  BalasPadam
 9. sultan blh bersuara je bro..mana ada power..tun mahathir dak write off dorg pya power da..now org dah tak takut human manusia bro..even now org takut God Almighty..x kira apa etnik pun..x realistic la statement lu..

  BalasPadam