Selasa, 28 Ogos 2012

Khemah Jualan Gudang di Kamunting Runtuh Malam tadi

Akibat hujan lebat yang turun sekitar 11.00 malam tadi telah menyebabkan khemah runtuh. Banyak barangan perabot seperti meja, kerusi, katil, tilam rosak akibat hujan. Kebanyakan produk adalah produk import dari China.

Minggu lalu, pokok hujan-hujan di Taman Tasik Taiping tumbang, juga kerana hujan lebat.

Teringat kes 173 buah rumah di Sungai Bayor Selama musnah kerana hujan dan ribut. Seorang rakan memaklumkan hujan ribut di Selama adalah kerana solat hajat dan doa daripada Pas Larut .

Mereka mendoakan agar diturunkan bala dan runtuh kepada  40 buah khemah program perasmian mini RTC ,memohon akan pentas utama tempat TPM berada  runtuh dan musnah,  Pas juga mohon agar helikopter yang membawa Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin jatuh terhempas. [ terkedu TM apabila ustaz tersebut menceritakan bagaimana orang Pas Larut sanggup membuat perkara-perkara keji memohon bala diturunkan kepada sesama umat] .

Sebab itu ulamak-ulamak pondok hari ini berani menentang Pas kerana kesesatan mereka.

2 ulasan:

  1. itu tanda nya partai umno akan runtuh di propinsi perak itu. Semuga Alloh akan kasi sukses kepada partai pakatan rakyat malaisia , insyaalloh.

    BalasPadam
  2. Tak sangka Pas yang mengaku Islam sanggup mendoakan bala kepada sesama agama dan sesama bangsa. Padan muka kerana Allah makbulkan doa mereka, sepatutnya Pas larut buat kenduri kesyukuran kerana ribut telah melanda kampung mereka.

    BalasPadam