Selasa, 15 Januari 2013

Hebat Dato Fauzi Saari

Nama Dato Fauzi Saari sangat gah di kalangan orang Batu Kurau, beliau adalah ikon anak-anak Batu Kurau dalam bidang kepolisian. Ramai yang berjaya mengikut jejak beliau menjadi pegawai polis.

Hari ini beberapa laman blog telah mendedahkan rumah baru beliau di Shah Alam. Sebelum ini beliau memiliki rumah biasa di Taman Melawati Ulu Kelang.

Khabar yang bertiup kencang di kampungnya menyatakan beliau memiliki rumah baru yang bernilai RM 3 juta adalah benar dengan pendedahan dalam beberapa blog hari ini.

Agak menghairankan bagaimana beliau boleh dan mampu membina rumah agam yang begitu hebat di Shah Alam.

Mungkin duit pencen dan wang sagu hati kerajaan yang diterimanya bernilai jutaan ringgit membolehkan beliau membina rumah yang hebat itu.

Berita lain menyatakan beliau memiliki 4 buah stesen minyak di sekitar Lembah Kelang.

Kalau sudah begitu kaya mengapa sibuk nak menentang kerajaan dengan menyertai Pas?

Tidakkah beliau ingin mengucapkan terima kasih kepada kerajaan yang menjadikan beliau seorang jutawan?

Kali ini difahamkan bahawa setiap calon yang akan bertanding dalam PRU 13 mestilah mempunyai nama bersih di SPRM. Adakah Dato Fauzi akan bersih namanya dan layak bertanding?

Jawapannya hanya ditangan mereka. Kalau putih, putih lah, kalau hitam bermakna tidak layak bertanding.

Itu belum sentuh jawatan lain selepas bersara, ada hear say menyatakan beliau adalah chairman sebuah syarikat beras dengan elaun RM 16 ribu sebulan.

Hebat orang Batu Kurau deeeeeee!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

5 ulasan:

 1. kami tak moh dia deh...suruh cakat petani buleh ke dak....

  BalasPadam
 2. korang jeles ke?.. inilah contoh pemimpin yg berjiwa zuhud.. haha, biarlah penyokong tinggal rumah buruk, janji dia duduk rumah agam.. setiap kali ceramah, masyuk!!!.. high profile, tinggilah bayaran

  BalasPadam
 3. DIA INGAT DIA NI PANDAI, PENCEN POLIS YG BERJAWATAN BESAR , BILA BALIK KE BATU KURAU NAK MOHONG ORANG BATU KURAU. AWAT DIA INGAT ORANG BATU KURAU NI BODO KE? MASA KERJA ADA KE BUAT KEBAJIKAN KAT BATU KURAU TU? NAK TAHU PERANGAI SI FAUZI NI TANYA POLIS2 KAT BUKIT AMAN TU TAHU LA PERANGAI DIA. TANG ORANG SEMUANYA TAK BERSIH, DIA TU BERSIH KE. CUBA KITA FIKIQ MANA DUIT DIA CEKAU BUAT HARTA, CUKUP KE GAJI DIA TU BANDING DENGAN HARTA DIA TU. ADA ATAK FIKIQ SENDIRI ATAU PUN ORANG SALAH NI TAKUT DENGAN BAYANG2 NYA SENDIRI SEBAB TU LAH DOK SALAH OARANG LAIN.DAH PENCEN LEBIH BAIK DOK DIAM2 TAK USAH BISING2 BUAT PENING KEPALA SAJA. RELEK BUAT KERJA SENDIRI SAMBIL BERAMAL. HIDUP PUN BUKAN LAMA LAGI. NANTI ORANG KOREK KITA BARU TAU. KALAU MASUK POLITIK NI MUSUH AKAN CARI KESALAHAN KITA DARI KITA KECIK SAMPAI KITA PENCEN. KALAU BOLEH JAUHKAN DIRI DARI POLITIK NI. JAGA ANAK BINI LAGI BAIK. AWAT TAK CUKUP LAGI KE HARTA YANG DIKUMPUL TU. SUDAH2 LA. DAH PENCEN NI LEBIH BAIK BERAMAL AGAR DOSA KITA YANG LAMPAU DIAMPUNKAN. TAKBIRRRR.

  BalasPadam
 4. Dato Fauzi , mohon maaf bebanyak , kalu tak silap pencen gaji polis mungkin 5000 , beli rumah lepas pencen , kata blogger 3 juta , mungkin deposit rumah 500ribu baki 2.5 juta , ikut ilmu hisap dulu-dudlu duit pencen pun tak cukup nak bayar wang pinjaman beli rumah baru tersebut. Soalan cepumas nya nya , adakah semasa masih bekerja , dato kena loteri atau kena nombor ekor, kalau orang Islam , haram !!! jdi mana dato dapat duit beli rumah , tolong le jelaskan ... sebab ramai pengikut pas pis pusss nak tahu juga cara cari duit.. kalau duit haram pun depa kata tak apa sebab jadi amcam dato , masuk pas , jumpa pok nik. dia ampuun kan dosa dan boleh masuk surgaaaa...

  BalasPadam
  Balasan
  1. banyakkan berzikir,jgn nak komen yg bukan2 pula.kita umat nabi Muhammad s.a.w.

   Padam