Sabtu, 3 Ogos 2013

Cina Dap Semakin Samseng

 Cina DAP Seorang peniaga cina DAP yang berniaga secara tapak haram di kawasan milik Hannah Yeoh DAP, Dun Subang Jaya hasil pilihan Melayu Subang Jaya, Selangor telah bertidak hendak memukul menggunakan besi berat karat lagi tajam kearah orang Melayu kerana marah tindakan merampas barang perniagaannya.

 Kaum Cina DAP lain turut menyokong serta 'backup' tindakan peniaga haram cina DAP ini dengan menyatakan 'saya susah hati, saya susah hati, saya susah hati'.

Provokasi kedua yang dilakukan oleh nyonya-nyonya DAP di sekeliling adalah dengan bertindak membaling batu kearah kepala orang Melayu untuk mencetuskan pergaduhan, dimana sewaktu itu kaum cina DAP disekitar ini sedang fokus merekod video.

Apabila penguatkuasa mulai bersurai, kaum cina DAP di sekeliling telah bertindak 'boo' serentak bersama-sama kearah muka orang Melayu untuk sekali lagi mencetuskan provakasi supaya harapan pergaduhan akan dimulakan oleh orang Melayu dahulu.

2 ulasan:

  1. Melayu moden sudah makin bacul dan dayus... tak berani, takde telor, takde integriti... memang patut lar cina perlekehkan kamu semua... kalu melayu tak kuat, ini lar jadinya...

    BalasPadam
  2. Pdrm sudah pening. Otak Khalid dah jammed. Tak tau nak buat apa...tak kena gaya Mageran nnt...

    BalasPadam