Khamis, 1 Ogos 2013

SK PRISTINA : 50 wakil penduduk sokong guru besar

SK PRISTINA SEWAKTU DALAM PEMBINAAN

Sokongan demi sokongan telah diluahkan oleh penduduk Taman Saujana Utama Sungai Buloh terhadap Cikgu Mohd Nasir. Tahniah kepada penduduk. Bagaimana pula dengan peranan Majlis Guru Besar dan Persatuan Guru iaitu NUTP,


Kira-kira 50 wakil penduduk dan Kesatuan Rukun Tetangga (KRT) Taman Seri Pristana petang kelmarin (Rabu)  berhimpun di depan Sekolah Kebangsaan Seri Pristana, Saujana Utama, Sungai Buloh bagi menyatakan sokongan terhadap pengetua sekolah berkenaan.
Pengerusi KRT Taman Seri Pristana Sulaiman Rejab, 57, berkata pihaknya dan UMNO cawangan Taman Pristana akan mempertahan kedudukan Guru Besar sekolah berkenaan, Mohd Nasir Mohd Noor, 57, agar terus berkhidmat di sekolah itu.

Beliau berkata sekolah yang dibuka pada Julai 2010 itu pernah dinobat sekolah terbaik Kuala Selangor peringkat Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) 2011 di bawah kepimpinan Mohd Nasir.
"Sepanjang tempoh tiga tahun beliau menerajui sekolah itu, banyak kejayaan dan kecemerlangan yang telah dilakukan," katanya ketika ditemui Bernama.
Mohd Nasir kini bercuti selepas diarah berehat untuk sementara waktu bagi meredakan keadaan berhubung isu bilik persalinan di sekolah itu diguna sebagai kantin sementara bagi 28 pelajar bukan Islam sepanjang Ramadan ini. 
Harap, pihak berwajib akan dapat menahan blogger dan parent yang memburukkan nama guru besar sekolah tersebut dibawah akta hasutan. 


5 ulasan:

 1. SYUKUR ALHAMDULILLAH dengan KEBERANIAN Wakil Penduduk dan KRT Taman Seri Pristana serta UMNO cawangan ini!

  Si Dong SONGSANG DAPBIAWAK/PKR disyaki MENGHASILKAN jenis anak-anak Cina-Cina RASIS, termasuk guru macam si Guru Besar PENJENAYAH CINA RASIS yang HINA pelajar/pemimipin Melayu/Islam, dengan amat keji, yang masih BEBAS (dah kena BUANG KERJA tak - senyap saja kisahnya) - sedangkan guru-guru/Guru Besar Melayu/Islam kita asyik diFITNAH dan TIDAK bersalah, dan CEPAT pula diDENDA! Patutlah si PENDATANG CINARASIS-BANGKAI DAPBIAWAK/PKR makin naik TOCANG dia! Sila lihat di
  http://medan-info-kita.blogspot.de/2013/07/cikgu-poh-kim-thye-panggil-murid-melayu.html, Cikgu Poh Kim Thye Panggil Murid Melayu Babi, Bangang, Sial Tak Kena Hukuman..TAPI Guru Besar Melayu SK Sri Pristina Sudah Kena! , Monday, July 29, 2013:

  …….Pada 30hb Mei 2013, seorang wanita melayu berusia 37 tahun, ibu kepada pelajar sekolah Tingkatan 2 di Gelang Patah telah membuat satu laporan polis.

  Petikan laporan polis tersebut;

  Pada sekitar beberapa bulan sebelum Pilihanraya PRU13 yang lepas anak saya yang belajar di Sekolah Menengah Kebangsaan Gelang Patah di Tingkatan 2 kelas RK2 telah beberapa kali meminta agar dipindahkan ke sekolah yang lain disebabkan oleh seorang guru [p] cina yang bernama Poh Kim Thye. Guru ini terlalu bersikap perkauman sehingga menghasut pelajar melayu untuk membenci kerajaan diantara perkataannya
  1. Kerajaan Bodoh
  2. Kerajaan Lembu
  3. Kerajaan Babi Sebab Diketuai Oleh Orang Melayu

  Guru ini juga sudah terbiasa memanggil pelajar melayu dengan panggilan “melayu bodoh”, “melayu babi”, “melayu bangang”, “melayu sial”, dan “melayu pukimak”…….

  MAKCIK Tempurung – Pertahan Islam dan umatnya, UMNO/PM/Raja-Raja Melayu/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

  BalasPadam
 2. Salam Perjuangan,
  Mohon jasa baik tuan blog ini dapat pautkan blog kecil kami di blog anda.
  http://st4jasin.blogspot.com/
  Terima kasih.

  BalasPadam
 3. Elok Guru Besar tu bertanding jadi Ketua Bahagian atau Cawangan UMNO tu. Pasti menang kerana bersemangat UMNO kental Dan dah terkenal.

  Boleh jugak menggantikan Menteri Pelajaran yang bisu atau KSU Kementerian Pelajaran.

  BalasPadam
 4. Tak habis2 keling buat kerena. Yang berbunuh dan bunuh diri manusia jenis ini. Yang cina asyek nak buat pasal. Inilah akibat sekolah asing-asing dari kecil hingga peringkat tinggi dan terus kerja dalam kelompok kaum yang sama. Perlu ada percampuran kaum, baru ada faham memahami antara kaum.

  BalasPadam
 5. cikgu cina kat sekolah aku pun dulu racist mcm sial

  BalasPadam