Ahad, 8 September 2013

Apa masalahnya dengan duta kita ke Indonesia

Perlantikan duta baru ke Indonesia, Dato Zahrain bekas MP PKR Pulau Pinang mencetuskan isu hangat dikalangan ahli Umno dan juga penggiat media sosial.

Bagi TM, kami menyokong penuh perlantikan Zahrain sebagai Duta baru ke Indonesia kerana;

Zahrain adalah bekas ahli Pkr yang tahu rahsia besar Anwar, tahu wayang yang telah dan akan dimainkan oleh beliau.

Jadi kehadiran Zahrain menduduki rumah Kedutaan Malaysia di Jakarta akan memberi satu ancaman besar kepada Anwar. Zahrain akan sentiasa membayangi gerak geri Anwar dan konco-konconya.

Kehadiran Zahrain samalah dengan peranan yang dimainkan oleh Dato Seri Dr Ibrahim Saad di Filipina.
Anwar mati akal sebaik sahaja Ibrahim ke Manila untuk menjadi Duta.

Segala aktiviti Anwar disana sentiasa diawasi dan di shadow oleh Ibrahim

Kepada mereka yang mengkritik PM kerana perlantikan Zahrain perlulah bermuhasabah diri, berfikiran positif dan beri kepercayaan kepada Najib dalam perlantikan tersebut.

Insyallah serangan dan demonstrasi di hadapan kedutaan kita akan tinggal kenangan sahaja.

HARAKAH?
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

7 ulasan:

 1. boleh diterima....

  BalasPadam
 2. Masalahnya ada pemimpin umno yg setia dn terlalu byk jasa tidak dilantik sebarang jwtn baikpun jwtn kecil. Ada yg kalah bbrapa kali dlm PRU masih lg peluang sdgkn ada pemimpin lain yg layak yg sgt setia kpd parti dn pemimpin yg bersih dn mesra rakyat. Jgn silap langkah sepertimana ISA dibubarkan....nasi sudah jd bubur.

  BalasPadam
 3. http://www.sinarharian.com.my/polopoly_fs/1.199590.1378516069!/image/image.jpg_gen/derivatives/landscape_490/image.jpg

  BalasPadam
 4. Indoneria adalah gerobok tempat simpan duit mamat penderhaka tu. Dgn mengirim duta ni mcmlah kita meletakkan tikus ke dalam gerobok duit ni, pasti panas tuan punya duitnya..

  BalasPadam
 5. Ada logiknya.....

  BalasPadam
 6. Pak Tam, kalau banyak jasa kenalah terus berjasa. Sokong kepimpinan DS Najib. Seorang yang kelihatan alim dan ulamak belum tentu masuk syurga jika hatinya sentiasa mengungkit-ngungkit rahmat Allah berbanding seorang pelacur yang telah ditetapkan Allah masuk syurga hanya kerana kesucian hatinya menolong anjing kehausan minum air. Adakah kita tahu apa yang dikira oleh DS Najib? Sudah-sudahlah cerita pasal jasa nie. Lihat secara positif bagaimana keberanian Zahrin di parlimen membantu kerjaan BN jika dibandingkan dengan wakil BN itu sendiri diparlimen. Hati seorang bertaubat jauh lebih bersih dari hati seorang awam.

  BalasPadam
 7. Pak Tam

  Adakah pemimpin umno itu berjasa untuk jawatan?

  Kit aperlu isi jawatan kerana keupayaan dan kesesuaian semasa. Bukan kerana dia dah tolong bahagian taua ampu pemimpin tertentu lama....

  BalasPadam