Khamis, 7 November 2013

Pas Mesir diharamkan akhirnya, Pas Malaysia?

Sebuah mahkamah di Mesir semalam telah menyokong keputusan awal yang mengharamkan pertubuhan Ikhwanul Muslimin dan mengarahkan semua asetnya dirampas.

Sebelum ini, beberapa peguam pertubuhan tersebut meminta Mahkamah Kaherah Untuk Perkara-Perkara Penting menghentikan pelaksanaan keputusan awal yang mengharamkan Ikhwanul Muslimin.

Menurut laporan agensi berita Mena, seorang peguam Ikhwanul Muslimin, Osama el-Helw berkata, pihaknya akan membuat rayuan keputusan yang dibuat mahkamah tersebut.

Pihak berkuasa yang disokong tentera telah membentuk sebuah jawatankuasa untuk mengkaji semua aset Ikhwanul Muslimin tetapi tidak merangkumi sumber kewangan pertubuhan tersebut sehingga keputusan muktamad diputuskan.

Kerajaan Mesir bertindak ke atas Ikhwanul Muslimin pada Julai lalu selepas pihak tentera melakukan rampasan kuasa bagi menggulingkan Presiden Mesir ketika itu, Mohamed Morsi. - AP

4 ulasan:

 1. hebat tajuk provoke lu, bro...

  BalasPadam
 2. Tak abis-abis cerita pasal mamak yang bernama Azeez Rahim nih, lepas susu basi ni dengar cerita pulak Azeez Rahim pasal dia buat tabung haji macam hak milik dia sendiri dan kroni-kroninya..

  Lepas ni, confirm duit Tabung Haji akan lebih terjamin & 'BERSIH' di tgn Azeez rempit mamak kelentong ni..

  Cerita selanjutnya klik link kat bawah ni :

  http://no2azeezrahim.blogspot.com/2013/11/azeez-rahim-jangan-buat-tabung-haji.html

  https://www.facebook.com/pages/No-2-Azeez-Rahim/229249883899002?hc_location=timeline

  https://twitter.com/intent/follow?original_referer=&partner=undefined&region=follow_link&screen_name=no2azeezrahim&tw_p=followbutton&variant=2.0

  BalasPadam
 3. PAS-pis-pus tu tak yah diharamkan....dia sendiri akan mampoh tak lama lagi. Dengan keadaan yang berlaku le ni, evolusi akhir PAS-pis-pus akan jadi keldai untuk PKR, senang diliwat oleh Bang Non dan P'Gay'R dan ditunggang semahu2nya dek DAPpigs.

  BalasPadam
 4. UMNO dah diharamkan lama dah.. tahun 1987.. UMNO sekarang UMNO versi baru...
  versi mahathir..

  BalasPadam