Langkau ke kandungan utama

GILA TALAK DAH..

BEREBUT LAH HAMPAORANG KEDAH TAHAN PANAS. PANAS DI KEDAH BUKAN SEPERTI PANAS DI TAIPING. PANAS DI KEDAH ORANG KATA, PANAS LIT LIT.

PANAS LIT LIT BIASANYA BERLAKU PADA MUSIM KEMARAU, TANAH BENDANG PECAH MEREKAH. 

PANAS KALI INI BUKAN KERANA MUSIM KEMARAU TETAPI KERANA DAH DEKAT DENGAN PILIHAN RAYA KE 14 YANG BOLEH DIADAKAN PADA BILA-BILA MASA.

PANAS KERANA PIHAK SEBELAH SANA KERANA BEREBUT KERUSI. KERUSI DUN DAN KERUSI PARLIMEN.

PILIHAN RAYA YANG LALU (PRU13) DEPA PAKAT-PAKAT BAHAGI PAS DAPAT 24 TETAPI MENANG 9 KERUSI SAHAJA, PKR DAPAT 10 TETAPI MENANG 4 KERUSI DAN DAP DAPAT 2 DAN MENANG KEDUA-DUA KERUSI IAITU DERGA DAN KOTA DARUL AMAN.

DAP DAH BERSUARA NAK LEBIH KERUSI, SERUPA JUGA LAH PARTI PAN DAN BUNGA (PARTI BARU PEMBANGKANG) DOK BEREBUT KERUSI, PAS SUDAH PASTI AKAN BERTANDING DI SEMUA 36 KERUSI DUN DAN 15 KERUSI PARLIMEN. 

36 KERUSI NAK DIBAHAGI KEPADA PAN, PPBM, PKR & DAP. 

KALAU NAK ADIL DAN SAKSAMA BAGI LAH 9 KERUSI DUN UNTUK 4 KOMPONAN PARTI. TETAPI OLEH KERANA PAKAT BEREBUT NAK JADI MENTERI BESAR MESTILAH PPBM MAHU LEBIH KERUSI. 

LAGI PUN KEDAH NEGERI MAHATHIR DAN MUHKRIZ. MESTILAH BUNGA DAPAT LEBIH KERUSI. TETAPI TAK MUNGKIN PKR AKAN BERDIAM DIRI. 

PKR PUN BUKAN NYA SUKA KEPADA PPBM KERANA PPBM LAH ANWAR DIPENJARAKAN SELAMA 15 TAHUN. 

PKR TAK AKAN LUPA TENTANG DOSA MAHATHIR.

MAT SABU LAIN CERITA, AMANAH  TAK BERTANDING PUN TAK APA JANJI DAP MENANG BESAR.

MUKHRIZ MENANG DI AYER HITAM ATAS TIKET BARISAN NASIONAL DAN KINI PAN ADA 1 KERUSI SAHAJA IAITU ADUN PENGKALAN KUNDOR PHAHROLRAZI ZAWAWI.


JOHARI ABDUL MP SUNGAI PETANI PULA TIDAK BERSETUJU DENGAN SIKAP DAP YANG MAHU BERTANDING DI KERUSI N22 GURUN 

PKR SENDIRI MAHU PKR MENERAJUI KEPIMPINAN DI KEDAH. 

INI AKAN MEMBERI TEKANAN KEPADA MUKHRIZ YANG BUAT MASA INI TIADA KEKUATAN DI KEDAH.


PKR MAHU BERTANDING DI 16 KERUSI DUN,  JOHARI ABDUL SENDIRI BERCITA-CITA UNTUK MENJADI MENTERI BESAR. NAMPAK GAYA PPBM PUN KENA BERTANDING 20 KERUSI UNTUK MENGEKALKAN MUKHRIZ MAHATHIR SEBAGAI MENTERI BESAR.

KESEDIHAN MELANDA PAN. NASIB MEREKA SAMA SEPERTI PPBM, AHLI PAS MASIH KEKAL MENYOKONG PARTI PAS, HANYA YANG BERFAHAMAN IRAN AKAN MENYOKONG PAN.MORAL OF THE STORY

BERGASAK LAH HAMPA....YANG UTAMA DAP HANYA MAHU 5% SAHAJA UNDI MELAYU UNTUK MENAWAN PARLIMEN DAN PUTRAJAYA

JADI KEPADA PENGUNDI KEDAH DAN SELURUH NEGARA......INGAT SEBELUM MENANGIS AIR MATA DARAH...

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

Mahathir Menangis Di London Kerana Kecewa Karenah Ahli Ahli Parti Bunga

Aidilfitri tahun ini agak berbeza bagi Mahathir. Jauh dia membawa diri ke London. Membawa hati dan perasaan yang kecewa terhadap ahli ahli parti bunga dan rakan rakan barunya dalam Pakatan Harapan. 
Merajuk sungguh. Mahathir merasakan inilah masa terbaik untuk dia meluah rasa hati dan mengubat kecewa bersama keluarganya. Mahathir takut sangat bila RCI Skandal Forex ditubuhkan. Mahathir merasakan masanya mungkin terhad untuk bersama keluarganya lagi. 
Ada yang nampak, Mahathir mengesat air matanya ketika solat hari raya Aidilfitri. Sugul dan termenung jauh memandang ke sejadah. Entah apa yang difikirkan. Namun mereka yang berada di saf belakang jelas nampak kekecewaan Mahathir di pagi raya.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1543654558988349&substory_index=0&id=697192853634528
Menurut sumber dalaman PPBM, Mahathir sebenarnya sudah mula rasa kecewa dengan ahli-ahli PPBM. Di peringkat atas, Muhyiddin masih berkeras mahu meletakkan orang orangnya di bahagian bahagian tertent…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…