Selasa, 29 Ogos 2017

GILA TALAK DAH..

BEREBUT LAH HAMPAORANG KEDAH TAHAN PANAS. PANAS DI KEDAH BUKAN SEPERTI PANAS DI TAIPING. PANAS DI KEDAH ORANG KATA, PANAS LIT LIT.

PANAS LIT LIT BIASANYA BERLAKU PADA MUSIM KEMARAU, TANAH BENDANG PECAH MEREKAH. 

PANAS KALI INI BUKAN KERANA MUSIM KEMARAU TETAPI KERANA DAH DEKAT DENGAN PILIHAN RAYA KE 14 YANG BOLEH DIADAKAN PADA BILA-BILA MASA.

PANAS KERANA PIHAK SEBELAH SANA KERANA BEREBUT KERUSI. KERUSI DUN DAN KERUSI PARLIMEN.

PILIHAN RAYA YANG LALU (PRU13) DEPA PAKAT-PAKAT BAHAGI PAS DAPAT 24 TETAPI MENANG 9 KERUSI SAHAJA, PKR DAPAT 10 TETAPI MENANG 4 KERUSI DAN DAP DAPAT 2 DAN MENANG KEDUA-DUA KERUSI IAITU DERGA DAN KOTA DARUL AMAN.

DAP DAH BERSUARA NAK LEBIH KERUSI, SERUPA JUGA LAH PARTI PAN DAN BUNGA (PARTI BARU PEMBANGKANG) DOK BEREBUT KERUSI, PAS SUDAH PASTI AKAN BERTANDING DI SEMUA 36 KERUSI DUN DAN 15 KERUSI PARLIMEN. 

36 KERUSI NAK DIBAHAGI KEPADA PAN, PPBM, PKR & DAP. 

KALAU NAK ADIL DAN SAKSAMA BAGI LAH 9 KERUSI DUN UNTUK 4 KOMPONAN PARTI. TETAPI OLEH KERANA PAKAT BEREBUT NAK JADI MENTERI BESAR MESTILAH PPBM MAHU LEBIH KERUSI. 

LAGI PUN KEDAH NEGERI MAHATHIR DAN MUHKRIZ. MESTILAH BUNGA DAPAT LEBIH KERUSI. TETAPI TAK MUNGKIN PKR AKAN BERDIAM DIRI. 

PKR PUN BUKAN NYA SUKA KEPADA PPBM KERANA PPBM LAH ANWAR DIPENJARAKAN SELAMA 15 TAHUN. 

PKR TAK AKAN LUPA TENTANG DOSA MAHATHIR.

MAT SABU LAIN CERITA, AMANAH  TAK BERTANDING PUN TAK APA JANJI DAP MENANG BESAR.

MUKHRIZ MENANG DI AYER HITAM ATAS TIKET BARISAN NASIONAL DAN KINI PAN ADA 1 KERUSI SAHAJA IAITU ADUN PENGKALAN KUNDOR PHAHROLRAZI ZAWAWI.


JOHARI ABDUL MP SUNGAI PETANI PULA TIDAK BERSETUJU DENGAN SIKAP DAP YANG MAHU BERTANDING DI KERUSI N22 GURUN 

PKR SENDIRI MAHU PKR MENERAJUI KEPIMPINAN DI KEDAH. 

INI AKAN MEMBERI TEKANAN KEPADA MUKHRIZ YANG BUAT MASA INI TIADA KEKUATAN DI KEDAH.


PKR MAHU BERTANDING DI 16 KERUSI DUN,  JOHARI ABDUL SENDIRI BERCITA-CITA UNTUK MENJADI MENTERI BESAR. NAMPAK GAYA PPBM PUN KENA BERTANDING 20 KERUSI UNTUK MENGEKALKAN MUKHRIZ MAHATHIR SEBAGAI MENTERI BESAR.

KESEDIHAN MELANDA PAN. NASIB MEREKA SAMA SEPERTI PPBM, AHLI PAS MASIH KEKAL MENYOKONG PARTI PAS, HANYA YANG BERFAHAMAN IRAN AKAN MENYOKONG PAN.MORAL OF THE STORY

BERGASAK LAH HAMPA....YANG UTAMA DAP HANYA MAHU 5% SAHAJA UNDI MELAYU UNTUK MENAWAN PARLIMEN DAN PUTRAJAYA

JADI KEPADA PENGUNDI KEDAH DAN SELURUH NEGARA......INGAT SEBELUM MENANGIS AIR MATA DARAH...