Ahad, 14 Februari 2021

Sarawak pun bangkit tolak PN! Tahniah!


.
Hari ini media arus perdana dikerahkan agar pembesarkan berita bodoh Parti Gerakan bangga menyertai PN konon bukti orang Cina sudah mula percaya imej Tok Abah.
.
Inilah propaganda paling lawak terpaksa diputar belit macai siber PPBM kerana sedar rakyat marah kepada Tok Abah selamba bazir duit lawat Indonesia kurang 24 jam.
.
Walhal 1 Malaysia pun tahu yang parti konon multiracial tapi didominasi Cina itu sendiri ditolak majoriti kaum Tionghua hatta hilang kuasa di Pulau Pinang sejak 2008.
.
Lihat ajelah PRK Tanjung Piai pada akhir 2019, calon parti ini malu kalah teruk waima hilang deposit kepada calon MCA yang mewakili BN dan dibantu teguh jentera UMNO.
.
Terbaharu, GPS mengaibkan Tok Abah apabila bertegas enggan kerjasama dengan PN untuk PRN Sarawak yang perlu dibuat selepas Julai nanti apabila DUN terbubar automatik.
.
Ia beri isyarat jelas rakyat negeri itu lebih bijak dan enggan diperbodohkan Tok Abah mahu PPBM menang mudah di kerusi selamat DUN Sarawak sekali gus lebar pengaruhnya.
.
Apa yang pasti tindakan rakus Wak Midin mahu PPBM terus bertanding PRN Sarawak bukti ia sendiri jauh lebih gila kuasa tamak gila daripada UMNO yang ditohmah macai PN.
.
Tok Abah terlupa Sarawak bukannya macam Sabah yang dia boleh kencing hancing tikam BN dan UMNO secara terbuka dengan rasuah serta ugutan ala samseng mafia celaka.
.
Insya Allah jika kekal trend rakyat bangkit tolak PPBM, Wak Midin akan tumbang hina kepada BN sebab asas blok PN itu sendiri pun amat rapuh dan penuh kosmetik kepura-puraan.
.
Rakyat tidak lupa PPBM angkuh biadab curi wakil rakyat BN selepas PRU-14 lalu tetapi berlagak kuat sangat walhal PN itu jelmaan versi PH 2.0 bagi hancurkan UMNO!
.
#UndurMuhyiddinNegaraOkay 
#MuhyiddinBaruaMahathir 
#TolakMuhyiddin
#PNJelmaanPH
#UndilahBarisanNasional
#UMNODuluKiniSelamanya 
#DemiAgamaBangsaTanahair 
#HidupUmnoBN

Tiada ulasan:

Catat Komen