Sabtu, 22 Januari 2022

Bukti Baharu SRC MENGHURAIKAN KAITAN ANTARA DANA DERMA ARAB DAN DANA KWSP



Najib mohon panggil semula KP SPRM dan Penyiasat SPRM 

Drpd sidang media Tan Sri Shafee td dah boleh nampak mcm mana team Bossku Najib Razak  akan  gamekan team komplot 4 Tan Sri 

Tan Sri Shafee dedahkan dulu dah pernah mohon dptkan dokumen pasal zeti tapi dihalang, dan krjaan sgpore pun halang. Skrng selepas SPRM dah sahkan, krjaan Sgpore pun dah bagi kerjasama mengesahkan zeti terlibat bersubahat dgn jho low 

Terima kasih krjaan Paklong Ismail Sabri Yaakob bukti2 baru boleh keluar kalau harap kt krjaan Pakatan Harapan jgn haraplah!

Bukan tu saja Nik Faisal pun dpt habuan drpd Jho Low dan semua maklumat ni tak diketahui sebelum ni, disembunyikan dan dihalang drpd diketahui oleh team pembelaan DSN.

Apa yg aku rasa berlaku masa tu ialah Najib diberitahu akan menerima derma drpd saudi dan disertakan dgn surat rasmi drpd Saudi. Benda ni dah dijelaskan kpd mahkamah.

Ada beberapa money trail sah berjumlah sekitar 600juta drpd akaun rasmi kementerian kewangan saudi serta akaun rasmi prince faisal melalui riyadh bank. 

Dan maklumat derma saudi ni disahkan oleh pegawai penyiasat SPRM yg telah ke Istana Riyadh dan berjumpa dgn legal council istana siap ditaja mengerjakan umrah menggunakan jet peribadi kerabat saudi. 

Tapi tanpa disangka2 moneytrail terakhir berjumlah RM42 juta terakhir tu adalah bukan drpd saudi, dimasukkan drpd src secara senyap dgn pertolongan pegawai2 PMO yg mengkhianat serta pegawai Ambank yg berkomplot dgn jho low utk mengenakan Najib 

Tanpa kita ketahui rupa-rupanya 700 juta dimasukkan dlm akaun berkaitan keluarga zeti, berpuluh juta ke akaun anak saudara Mohd Nor Yakcop, 800 ribu ke akaun nik faisal yg mereka terima drpd komplot Jho Low 

Lepas masing2 dpt beratus juta , mereka masukkan 42 juta ke dalam akaun Najib melalui tandatangan palsu, dgn bantuan jijik pegawai Ambank, dan lepas kawtim semua penyamun terlepas tapi Najib pulak yg kena. 

Penyamun sebenar siap jd saksi kpd pendakwaraya utk kenakan Najib.

Byk kali dah cakap, ni besar punya celaka tuan-tuan

Team pembelaan Bossku akan panggil KP SPRM dan penyiasat SPRM utk dedahkan penemuan2 dan bukti baru yang dijangka akan mendedahkan lebih byk penemuan2 baru yg lg dasyat drpd konspirasi 4 Tan sri .

MEMALUKAN SISTEM KEHAKIMAN NEGARA
BY SYED AGIL JAMALULAIL

Perbicaraan SRC hari ni berkisar tentang mcm mana peguam negara kelam kabut nak halang dan bantah permohonan utk panggil pakar utk sahkan dokumen dan tandatangan

Kononnya tactical manoeuvre lah , afterthought lah, apa lah tapi peguambela punya point mmg  mantap

- rupanya dokumen yg diserahkan kpd mahkamah tidak dibuat pun pengesahan, kebanyakan digunakan hanya salinan

- dokumen yg didisputed hanyalah dokumen yg tiada mana-mana saksi tahu kesahihan keadaan dimana dokumen itu disediakan, prepared, executed

- laporan drpd dokumen preliminary report pakar drpd Australia, Dr Steven Starch, menyatakan hanya boleh sahkan jika diberi dokumen asli

- pihak pembelaan hanya melihat dokumen semasa prosiding berjalan

- terdapat tanda tangan 'cut&paste' juga diketahui semasa prosiding

Jadi, mcm mana nak cakap awal-awal kalau semua benda tak diberitahu lebih awal, dan tak disahkan oleh pendakwaraya

Dah la tu, dokumen pun bg lambat kpd pembelaan

Tiada ulasan:

Catat Ulasan