Langkau ke kandungan utama

MACAM MAJLIS PENGKEBUMIAN TBH SAJA- OOII INI PENAMAAN CALON LAH!!!


MISI SELAMATKAN NEGARA!!!
-AKU PUN MELAYU???
-KESIAN KPD WARGA TUA YG TIDAK BERDOSA DI HERET BERSAMA DALAM PERMAINAN... PAKCIK TU KENAL KE DGN TUAN GAMBAR TU???
"REJIM B.A.B.I." HARUS DI SEKAT, ANWAR IBRAHIM HARUS BERTAUBAT!!!
 
MASA TM KECIL-KECIL DULU PERNAH TENGOK ORANG MELAYU USUNG GAMBAR ORANG MATI MACAM NI DAN DIBERI SERKUP KAIN GUNI.  ADA YANG DIUPAH SUPAYA MENANGIS SAMPAI MEMEGANG KERETA MAYAT. 
ITU DULU LAH  SEKARANG INGAT DAH TAK ADA YANG BUAT KERJA MACAM TU. RUPA-RUPA ADA LAGI.....HOI ORANG SUDAH MAJU KE DEPAN ....NI HANGPA YANG MENGAKU ISLAM DOK BUAT KERJA GILA NI ,,,APA HAI ? APA KES?

Ulasan

 1. TM, betul gak ape yg ngko ckp ni. tp aku nak tanye, ape plak beza ngan pemimpin islam yg letak kalungan bunga kat tugu negara?

  BalasPadam
 2. meletakkan kalungan bunga ditugu negara ialah ritual ketenteraan. jika dia di dapati tidak revelen dah lama majlis fatwa tegur. Pas buat modal politik sahaja. Pas berarak usung bendera kapir harbi sosialis demokratik komunis tu macam mana pula?

  BalasPadam
 3. Kalung bunga kat tugu negara tak per. Dalam kitab Apco memang ada ajaran ni.

  BalasPadam
 4. berapa pakcik ni dapatkan...kesian tgk org melayu mcm ni...

  BalasPadam
 5. hasrul..dah lama tak tengok berita ke?kan kerajaan dh umumkan tahun ni sambutan hari pahlawan akan ikut garis panduan JAKIM..

  BalasPadam
 6. Muka macam orang PAS. Dalam politik semuanya halal.

  BalasPadam
 7. Hasrul
  Kalau adik hang kena macam mamat dalam poster tu hang rasa ada ka org ceena yg akan buat macam mana pakcik melayu tu buat - berdiri tengah panas dan pegang poster untuk family hang sambil tersengeh??

  BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

PAU 1987: Najib Penyelamat Nyawa Politik Dr Mahathir. Tapi kenapa dia bencikan Najib?

#SuaraMerdeka - Kebebasan . Persamaan . Keadilan

*PADA* malam 23 April 1987, kira-kira 30 tahun yang lalu. Satu perhimpunan telah diadakan di Hotel Hilton Kuala Lumpur. Hotel di Jalan Sultan Ismail ini di antara hotel antarabangsa terawal di ibu kota, sekarang sudah pun hilang dari pandangan setelah 'direbahkan' (flattened) untuk dibuat bangunan baru, yang kini dikatakan terbengkalai.
Cukup genting pada masa itu prebutan kuasa antara dua tokoh - Dr Mahathir Mohamad dan Tengku Razaleigh Hamzah (Ku Li).
Hotel Hilton menjadi markas jentera kempen Dr Mahathir, manakala Hotel Regent di Jalan Imbi menjadi markas Ku Li.
Perhimpunan Agung UMNO dan pemilihan akan diadakan di PWTC keesokan harinya pada 24 April.
Perhimpunan di Hilton itu diadakan oleh Dr Mahathir bagi mengumpul sokongan. Suasana amat terdesak. Dr. Mahathir selaku Presiden UMNO dan Perdana Menteri terasa amat terancam. Dia cukup tertekan. Dia menghadapi tentangan maha hebat untuk mempertahankan jawatan Presiden. Ku Li bukan c…

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

Mahathir Menangis Di London Kerana Kecewa Karenah Ahli Ahli Parti Bunga

Aidilfitri tahun ini agak berbeza bagi Mahathir. Jauh dia membawa diri ke London. Membawa hati dan perasaan yang kecewa terhadap ahli ahli parti bunga dan rakan rakan barunya dalam Pakatan Harapan. 
Merajuk sungguh. Mahathir merasakan inilah masa terbaik untuk dia meluah rasa hati dan mengubat kecewa bersama keluarganya. Mahathir takut sangat bila RCI Skandal Forex ditubuhkan. Mahathir merasakan masanya mungkin terhad untuk bersama keluarganya lagi. 
Ada yang nampak, Mahathir mengesat air matanya ketika solat hari raya Aidilfitri. Sugul dan termenung jauh memandang ke sejadah. Entah apa yang difikirkan. Namun mereka yang berada di saf belakang jelas nampak kekecewaan Mahathir di pagi raya.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1543654558988349&substory_index=0&id=697192853634528
Menurut sumber dalaman PPBM, Mahathir sebenarnya sudah mula rasa kecewa dengan ahli-ahli PPBM. Di peringkat atas, Muhyiddin masih berkeras mahu meletakkan orang orangnya di bahagian bahagian tertent…