Rabu, 20 Julai 2011

MPPA BUAT LAPORAN POLIS NAFI DAKWAAN GAMBAR NST MENGENAI PERHIMPUNAN HARAM PALSU

RAZAK ADALAH KOMANDO UNIT AMAL PAS PAHANG
Persatuan Jurufoto Media Malaysia (MPPA) hari ini membuat laporan polis menafikan dakwaan seorang lelaki bahawa sekeping gambar yang diambil oleh seorang jurufoto New Straits Times (NST) pada 9 Julai lepas menggunakan teknik 'super impose'.

Laporan itu dibuat oleh Presiden MPPA Mat Salim Shaari di Ibu Pejabat Polis Daerah Cheras pada pukul 3.30 petang.  Dalam laporan itu MPPA mempertahankan keaslian gambar itu dan menafikan dakwaan seorang lelaki dalam laman sosial "Facebook" pada 11 Julai lepas bahawa gambar itu "super imposed."

Bercakap kepada pemberita selepas membuat laporan itu, Mat Salim berkata gambar yang menunjukkan seorang lelaki berbaju putih, berseluar celoreng tentera serta bertopeng seperti hendak melontarkan sesuatu kira-kira pukul 12 tengah hari di hadapan Dataran Maybank yang menjadi gambar muka hadapan akhbar NST dan Berita Harian keesokan harinya, adalah gambar tulen.



Beliau berkata tuduhan lelaki itu yang dianggap liar dan tanpa usul periksa boleh menjejaskan imej MPPA yang dianggotai 400 jurugambar, terutama jurugambar media.

19 ulasan:

  1. Piiirrrraaaah...dia ingat dia aje islam

    BalasPadam
  2. Piiirrrraaaah...dia ingat dia aje islam

    BalasPadam
  3. Baca skrip ke hoiiii..

    BalasPadam
  4. Buat apa le gambar saja? Mana video? Mesti ada video, kan. Pi cari kat You Tube, le. Lain pulak gambarnya.

    BalasPadam
  5. Hang mai dari Temerloh nak buat kacau kat Wilayah orang lain ape ke hei? Kan itu satu perkara biadap, menggangu ketenteraman dan kesejahteraan penduduk kawasan kami..

    Nak sebak2 cakap ni apa hal? Kamu ni wakil siapa? Siapa bonggok yang lantik kamu mai tempat kami buat kacau?

    Jangan duk guna nama Allah tak tentu arah.. nak cakap pun terkilu2 apa itu pasal ke hangpa semua setakat nak tunjuk badan saja besar, otak kecil bagai lembu?

    BalasPadam
  6. syahdu gile mamat ni...macam baca puisi/ sajak...penuh penghayatan ahahahaha

    BalasPadam
  7. die tgh hafal skrip..kekeke

    BalasPadam
  8. FIKIRAN ANDA TELAH DIRACUNI OLEH IMAM TERSEBUT........

    BalasPadam
  9. Muka macam hisap dadah je... ALLAHUAKBAR!

    BalasPadam
  10. Muka macam hisap dadah je... ALLAHUAKBAR!

    BalasPadam
  11. lawak antarabangsa mamat nie..hahahahahah!

    BalasPadam
  12. Badan Besar Tapi Otak Kosong....

    BalasPadam
  13. konon nk tunjuk hero mamat ni..alahai....sumbat je kat sungai buloh atau kajang.

    BalasPadam
  14. nampak macam see4 je!tak pon mcam senjata pemusnah nukeliar.

    BalasPadam
  15. Jika dikaitkan dengan tindakan merusuh...inilah contoh jenis penganut Islam paling bodoh dalam sejarah dan sangat2 dikehendaki oleh China DAP.

    Dialek dan intonasi mamat ni..kemungkinan berasal dari indon...check tengok..

    BalasPadam
  16. tanpa nama ni asal menyalak lbeyh2?? capub ar ko tanpa nama..

    gambar tu mmg betul, tapi diedit (edit bkn super impose mangkok).. jalur gemilang yg ade di situ telah dihilangkan...

    aq ade kt blakang tu.. jgn nak tipu rakyat ar.. UMNO bodoh

    BalasPadam
  17. isu nya dia dikatakan pegang pisau spt diulas oleh NST/BH. Tapi dia pegang bendera malaysia. Rabun ke..

    BalasPadam
  18. meluat mendengarnya.....

    BalasPadam
  19. Naz Roll : mana ade edit, betul la die pegang bendera, tp bendera tu digulung, jadi nampak tiangnye aje, yang jadi isu bukan ape yang die pegang, tp tindakan die tu, yang lain besurai, die tunjuk belang pulak...ni nangis ni nak buat ape, takut masuk penjara ke ape...relax la, pejuang islam mana boleh nangis...badan je besar....

    BalasPadam