Rabu, 31 Ogos 2011

Selepas Mat Sabu malu besar dalam pertempuran Bukit Kepong

Pecacai Pas nampak jelas termalu besar dalam isu Bukit Kepong. Malah Karpal Singh juga menyangkal dakwaan Mat Sabu.

Hari ini Pas cuba mengalih perhatian kepada kematian Tok Janggut di Kelantan. Lepas ini mereka akan main isu Mat Kilau, Tok Bahaman dan ramai lagi.

Tak payah susah-susah lah. Ahli sejarah dah lama menukar cerita sejarah yang ditulis oleh Bristish, Jika buku sejarah sekolah rendah dan menengah dahulu menyatakan Mat Kilau, Tok Bahaman ialah penderhaka Inggeris kini kita tukar mereka jadi pejuang Melayu.

Mat Sabu bawa isu apa?

http://cenangau.blogspot.com/2011/08/sejarah-merdeka-yang-digelapkan-tok.html

13 ulasan:

  1. Mat Sabu apaaaaa puuuun tabole !

    BalasPadam
  2. Mat Shabu ngentam syabu laaa.... apa lagi..... Itu pasal tak tahu sejarah... Baca skrip yg DAP bagi, boleh laaa..... lepas tu DAP tolong bayarkan hutang diaaa.....

    BalasPadam
  3. bawa isu mat indera komunis pejuang kemerdekaan, huh otak letak kat kepadalutut, meh pakat ramai-ramai tangkap mat sabut dan hantar dia ke negeri cina di mana minoriti islam tinggal. biar dia belajar kebaikan komunis kepada penganut agama islam - tak puasa dapat elaun puasa kalu kena potong elaun, fuh baik sungguh komunis ni.

    BalasPadam
  4. membosankan orangtua yg tak sedar diri ini. Kalau kami jumpa dia,kasut kami akan hinggap ke muka dia. Tak perlu cakap banyak org seperti dia ni kena ajar juga kalau tak mulut mcm pantat ayam.

    BalasPadam
  5. SAPE2 YANG BAGI PENAMPAR MERDEKA KAT MUKA MAT SYABU SAMPAI MAMPUS, AKU BAGI SATU JUTA DOLLAR.
    MULA2 JADI KOMUNIS,LAMA2 JADI TIM PRE PAS
    PARTI KOMUNIS PAS ALJUBURI


    ye ke aku tulis macam kat atas tu.
    aku tak ingat laa.
    aku rasa aku tak tulis.
    ini hanya lapuran palsu
    bukan aku tulisssss

    BalasPadam
  6. bayangkan kalau ada pakar sejarah menulis semula sejarah pas dari parti islam bertukar jadi parti isle dan akhirnya jadi parti tunggangan, apa perasaan Pas?

    BalasPadam
  7. Mohd Sabu pemimpin PAS #2 yang penuh dengan serabut dan serebeh. Beliau tidak langsung memiliki karisma seprang pemimpin, sebagai regular customer kedai kopi ada kot. Cakap main hentam saja, tak guna kepala otak tapi guna kepala lutut. Muka macam ni belambak kat kampong tapi orang-orang lagi mulia daripada Mohd Sabu, elok ditukar nama kepada Mat Serabut lagi baguih.

    BalasPadam
  8. Berpolitik cara lama daaa mat sabu ni...tak sedo sekarang sudah TP Pas tapi stail macam dulu dulu...sekarang rakyat sudah cerdik...menilai

    BalasPadam
  9. mat sabu salah, tapi polis tu dulu keje dgn british, same je ngan komunis

    BalasPadam
  10. Mat Indra dan Chin Peng pun kerja dengan British sehinggalah beliau dilucutkan tauliah. Tolong baca sejarah, jangan jadi mat bontot...

    BalasPadam
  11. tlg jelaskan buku sej mane yg ko baca tu...jgn jadi mat fitnah

    BalasPadam
  12. Dalam berita bertajuk "Didakwa hina pejuang, Mat Sabu mahu teliti rakaman ceramah," The Malaysian Insider hari ini melaporkan:

    Bagaimanapun dalam rakaman video ceramah itu, The Malaysian Insider mendapati Mohamad langsung tidak menyebut apa-apa tentang Goh sebaliknya hanya menegaskan Muhhammad Indera adalah pejuang kemerdekaan yang sebenarnya.

    “Cerita sejarah kita banyak yang tidak kena, bukan kepung polis itu polis British, askar Bukit Kepong itu pejuang kemerdekaan, ketuanya Mat (Muhammad) Indera, Melayu tetapi semua sejarah ditutup.

    “Jins Shamsuddin buat filem, dia tu Umno, cerita Bukit Kepong, askar Bukit Kepong ditahan polis British sebab sebelum kemerdekaan negara diperintah oleh British,” katanya.

    Tambah beliau: “Tapi dalam filem askar itu pengganas, padahal Mat Indera ketua balai polis dan akhirnya dia dihukum gantung.”

    Jelas Mohamad, peristiwa sama turut berulang kepada Tok Janggut di Kelantan yang dianggap pengganas kerana menentang British.

    “Tok Janggut lawan British tapi sebelum British nak bunuh dia, dia (British) hasut Sultan Kelantan untuk isytihar Tok Janggut sebagai penderhaka.

    “Bila isytihar Tok Janggut penderhaka barulah Tok Janggut dihukum gantung di Pasir Puteh Kelantan,” katanya.

    Dalam ceramahnya itu beliau menyifatkan semua sejarah tentang kemerdekaan negara adalah bohong.

    “British dikatakan pejuang kemerdekaan, siapa pegawai British? Datuk Onn dan Tunku Abdul Rahman.

    Senario zaman britush “Yang lawan British jadi pengganas,” katanya.
    Kalau setakat itu saja yang Mat Sabu kata, tak dan dengar lagi saya dah sokong dah. Kalau Umno pandai sangat sejarah dan tak buta sejarah, tolong bagi tau ada dak orang Umno yang dipenjarakan oleh penjajah British kerana memperjuangkan kemerdekaan?

    BalasPadam
  13. perlu ke nk kena ada pertumpahan darah dn kena penjara utk perjuangkn kemerdekaan?perlu ke yg menang jd arang dn kalah jd abu?salah ke gunakn bidalan menarik rambut di tepung, rambut x putus, tepung x berselerak..gunakn otak..jgn guna kepala lutut...

    BalasPadam