Langkau ke kandungan utama

Pas penternak pengganas

Sejak kemasukan Hadi Awang ke dalam Pas ia telah berjaya merobah branding Pas dari sebuah parti yang pasif, pemalu dan jumud kepada satu parti yang aggresif dan ganas.

Semuanya kerana Hadi menjual jenama "Jihad the final solution".

Rusuhan demi rusuhan telah dianjurkan oleh Pas di Kuala Terengganu dan Memali. Sejak isu pemecatan Anwar dari jawatan TPM dan dipecat dari Umno, Pas sekali lagi mengambil kesempatan menganjurkan keganasan kononnya bagi membela dan membantah isu pemecatan Anwar.

Rally bersih 2.0, 3.0 dan 4.0 yang bakal menjelma tahun hadapan telah menyebabkan kerosakan harta benda awam yang bernilai jutaan ringgit.

Kejayaan Polis menggagalkan rusuhan telah berjaya mengembalikan keamanan negara. Jika dibiarkan nescaya lebih banyak kerosakan dan kematian akan berlaku sama ada di pihak penjaga keamanan dan rakyat yang tidak berdosa.

Rusuhan dan keganasan yang anjurkan Pas adalah satu perbuatan yang haram disisi agama dan perundangan negara.

Ayoh rakyat Malaysia, jauhilah Pas, Dap dan Pkr yang gila dan tidak siuman.

Kekalkan sistem pilihanraya yang sedia ada, kekalkan sistem pemerintahan Raja berpelembagaan.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ulasan

  1. umno ternak babi kah3

    BalasPadam
  2. setuju, umno bela babi dan jual kat Dap, Pkr masak babi, Pas tumpang semangkok, pas kata sedap makan babi sambil takebeer

    BalasPadam
  3. PAS main ngan babi kah kah kah..tu yg dpt anon 12.12

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

PAU 1987: Najib Penyelamat Nyawa Politik Dr Mahathir. Tapi kenapa dia bencikan Najib?

#SuaraMerdeka - Kebebasan . Persamaan . Keadilan

*PADA* malam 23 April 1987, kira-kira 30 tahun yang lalu. Satu perhimpunan telah diadakan di Hotel Hilton Kuala Lumpur. Hotel di Jalan Sultan Ismail ini di antara hotel antarabangsa terawal di ibu kota, sekarang sudah pun hilang dari pandangan setelah 'direbahkan' (flattened) untuk dibuat bangunan baru, yang kini dikatakan terbengkalai.
Cukup genting pada masa itu prebutan kuasa antara dua tokoh - Dr Mahathir Mohamad dan Tengku Razaleigh Hamzah (Ku Li).
Hotel Hilton menjadi markas jentera kempen Dr Mahathir, manakala Hotel Regent di Jalan Imbi menjadi markas Ku Li.
Perhimpunan Agung UMNO dan pemilihan akan diadakan di PWTC keesokan harinya pada 24 April.
Perhimpunan di Hilton itu diadakan oleh Dr Mahathir bagi mengumpul sokongan. Suasana amat terdesak. Dr. Mahathir selaku Presiden UMNO dan Perdana Menteri terasa amat terancam. Dia cukup tertekan. Dia menghadapi tentangan maha hebat untuk mempertahankan jawatan Presiden. Ku Li bukan c…

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

Mahathir Menangis Di London Kerana Kecewa Karenah Ahli Ahli Parti Bunga

Aidilfitri tahun ini agak berbeza bagi Mahathir. Jauh dia membawa diri ke London. Membawa hati dan perasaan yang kecewa terhadap ahli ahli parti bunga dan rakan rakan barunya dalam Pakatan Harapan. 
Merajuk sungguh. Mahathir merasakan inilah masa terbaik untuk dia meluah rasa hati dan mengubat kecewa bersama keluarganya. Mahathir takut sangat bila RCI Skandal Forex ditubuhkan. Mahathir merasakan masanya mungkin terhad untuk bersama keluarganya lagi. 
Ada yang nampak, Mahathir mengesat air matanya ketika solat hari raya Aidilfitri. Sugul dan termenung jauh memandang ke sejadah. Entah apa yang difikirkan. Namun mereka yang berada di saf belakang jelas nampak kekecewaan Mahathir di pagi raya.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1543654558988349&substory_index=0&id=697192853634528
Menurut sumber dalaman PPBM, Mahathir sebenarnya sudah mula rasa kecewa dengan ahli-ahli PPBM. Di peringkat atas, Muhyiddin masih berkeras mahu meletakkan orang orangnya di bahagian bahagian tertent…