Selasa, 31 Januari 2012

Pas Perak semakin sewel dan hilang akal

Sekali lagi Pesuruh jaya Pas Perak gagal matematik. Tak sedar partinya kian lingkup gara-gara hilang taring 'ularmak' Pas menuduh sistem pilihan raya tidak betul dan tidak telus.

Bayangkan lah keputusan PRU 12 yang dianggap tsunami politik, Pas hanya berjaya 23 kerusi parlimen dan 83 kerusi dun di semua negeri yang ditandinginya. Itu pun merupakan angka yang sangat besar dalam sejarah politik Pas. Selalunya calon Pas akan hilang wang pertaruhan.

Ini lah yang dikatakan ular lidi nak jadi naga, pelanduk tengok gajah berak besar, dia pun nak try juga, akibatnya mampus kering.

Untuk menang PAS terpaksa menjadi pelacur politik dan merelakan dipergunakan oleh Dap dan Pkr demi mencari hasil yang haram.  Hadi Awang dalam amanatnya telah berkata bahawa orang kafir tidak boleh diangkat menjadi peminpin. tetapi pesuruhjaya Pas sanggup menjilat kaki Pkr dan Dap untuk menumpang tuah. 

Lihat kenyataan Si Tua Kutuk di bawah,Ipoh, 31 Jan, Pesuruhjaya PAS Perak, Ustaz Abu Bakar Hussian menyatakan bahawa, apabila kebebasan demokrasi dibuka dan rakyat boleh memilih mengikut naluri mereka, nescaya Islam akan mencapai kemenangan dalam pilihanraya, sebagaimana yag berlaku di Negaranegara Timur Tengah seperti di Tunisia dan Mesir.

Beliau menyatakan,contohnya apabila pemerintahan ‘kuku besi’, diktator Hosni Mubarak di jatuhkan oleh rakyat Mesir dan pilihanraya bebas diadakan, Parti Keadilan dan Kebebasan (FJP) yang menjadi sayap politik Ikhwanul Muslimin menang besar disana.

Bila jatuh rejim Hosni Mubarak berlaku pilihanraya adil dan bebas, kita dapat melihat Ikhwanul Muslimin mencapai kejayaan besar, sekarang mereka berada di parlimenMesir, jelas beliau.

Memetik ucapan beliau,

“Maksudnya, parti Islam pasti akan mencapai kemenangan bila ada ruang demokrasi diberikan kepada rakyat di Negara mereka”

“ Sekiranya berlaku pilihanraya yang adil dan bebas di Malaysia, Parti Islam SeMalaysia (PAS) juga akan mencapai kemenangan sebagaimana Ikhwanul Muslimin di Mesir”

“ Sebenarnya rakyat tidak takut dengan demokrasi dan kebebasan, tetapi yang takut dengan adalah Umno dan Barisan Nasional (BN)”

“Umno Mesir tersungkur bila ada kebebasan, Umno Tunisia tersungkur bila ada kebebasan dan demokrasi, Umno Malaysia (juga) akan tersungkur, rebah (dan) ranap) bila ada demokrasi,”jelasnya.

Cakap macam sampah.

Wacana Sinar Harian - PRU 13: Undi Siapa Jadi Penentu

Ceramah Dr Hasan Bkt Gantang

Peneroka perlu lebih bijak menilai

Paman Anwar Di Patpong Bangkok

DAP putar alam lebih dahsyat dari Zionis

DAP proposed RM455 million per km (8.8 km total RM4b) vs BN West Coast Expressway RM22 milion ..

Tu pun ada hati nak hapuskan toll PLUS kalau memerintah...makin naik toll lagi ada laaaa..

PEMBOHONG BERSIRI.MPG
Video di atas juga adalah pembohongan beliau dalam dewan dun sewaktu berbohong dalam isu tanah projek di Ladang.

PAS YANG PERASAN ATAU SYOK SENDIRI
Dr Syed Azman Ahmad Nawawi
Kenyataan yang kurang bijak daripada orang kanan Pas. Dia ingat Dap nak bagi peluang Pas memerintah dan melaksanakan tanggungjawab seperti mewujudkan sebuah negara Islam atau negara berkebajikan?

Pas akan bertanding 60 kerusi daripada 222 kerusi . Apa Pas mampu mengetuai pentadbiran negara?
Adun Batu Buruk yang kurang cerdik

Nizar Jamaluddin dari Pas Perak hanya ada 6 kerusi tetapi kerana Cina tak boleh memegang jawatan Menteri Besar maka Nizar dilantik sebagai menteri besar boneka sahaja.

Hari ini Nizar dilupakan oleh Dap dan Ngeh bersiap untuk meletakkan calon Melayu di Perak. Apa Pas Pas masih tak sedar diri?

PAS bersetuju bahawa orang Cina sedar, mengundi DAP bermakna memberi kuasa kepada PAS namun mereka juga sedar, mengundi MCA bermakna memberikan kuasa kepada Umno yang perkauman itu. kata Penolong Setiausaha Agung PAS, Dr Syed Azman Ahmad Nawawi dalam twitternya.


Ingat lah pengundi Melayu, memberi undi kepada Pas bererti memberi 3 undi kepada Dap laknatullah.