Ahad, 10 Februari 2013

094/02/13- UMNO KALAH DI LENGGONG-SIRI 2


Hj Razman Zakaria merupakan muka baru Pas di Lenggong, Beliau sememangnya anak Lenggong dan sekembalinya dari Lembah Kelang selepas menamatkan perkhidmatan dengan kerajaan, beliau hanya mempunyai satu tujuan dan satu matlamat.

Dengan wang yang ada beliau berjaya melonjakkan nama beliau dari seorang biasa sehingga menjadi YDP Pas Lenggong dan Timbalalan Persuruh Jaya Pas Perak.

Naik dengan jalan pintas dan menidakkan anak-anak tempatan yang sudah lama berkecimpung dalam politik Pas.

Kelmarin TM menyatakan beliau bekas kakitangan Rela, tetapi maklumat lain menyatakan beliau adalah seorang pegawai kanan kastam yang berkhidmat di Kelang. Sudah tentu bertugas di bahagian pelabuhan yang menguruskan hasil eksport dan import.

Menurut sumber terbaru dari Lenggong beliau mempunyai ramai saudara mara yang merupakan penyokong Umno. Antaranya ialah Cikgu Zaidi Yusuf Ketua Penerangan Umno Bahagian Lenggong.

Razman sebenarnya di nasihatkan berhenti kerja, dan beliau adalah sama kumpulan atau geng dengan Ahmad Sarbani Mohammad  Pegawai Kastam yang mati terbunuh setelah jatuh dari bangunan SPRM Kuala Lumpur.

Oleh itu tidak hairan lah Razman mampu naik begitu cepat dalam Pas Perak. Ini kerana beliau mempunyai wang dan kuasa.

Razman bukan seorang kakitangan yang cikai atau cokia, beliau merupakan seorang jutawan. wang bukan masalah bagi beliau.

Oleh kerana dendam yang teramat sangat terhadap majikan dan kerajaan maka beliau menjadi seperti Anwar Ibrahim yang bangun  untuk membalas dendam.

Apakah dendam Razman?
YDP PAS Lenggong
Jom Tolak Munafik ini.
Jawapannya tedapat dalam baris-baris ayat di atas.

2 ulasan:

  1. Pangkat tak dpt beb. Kawan2 lain dah 54 n jusa. Bisnes pulak kna cantas. Bekas presiden persatuan pegawai kanan kastam. Malu beb. Apa lagi,ni la masa nak tibai kastam balik.

    BalasPadam
  2. orang2 lenggong ramai tahu dia terima rasuah berjuta2 rm dan dinasihatkan berhenti ......tak mengaku kesilapan ......apa lagi duit dah banyak........duit terpijak pulak tu.. buka sekolah tahfiz pulak tu....tak tau apa hukum nya budak2 nak cari ilmu kat situ.... kurang lebih dapat duit ekor...lepas tu bagi derma kat kat masjid la... .beli kedudukan ....ydp pas yang lama ditendangnya..........nasib la.......tapi orang ini jenis makan sup selipar.......muka pulak macam selipar jamban mana ada malu......macam bakal perdana menteri dia jugak

    BalasPadam