Rabu, 6 Mac 2013

Lagi Bukti Pembangkang Menyokong Pencerobohan Tentera Sulu

Anwar bersama Estrada


Sebuah blog pro pembangkang cuba menjawab persoalan tentang ketiadaan pemimpin dari parti itu menziarahi para anggota keselamatan yang terkorban dalam insiden serangan pengganas Sulu di Lahad Datu dan Semporna, Sabah.

Suara Pakatan Rakyat antara lain berkata, salah satu sebab para pemimpin terbabit tidak menziarahi mangsa-mangsa serangan hendap pengganas itu adalah kerana mahu menjaga hubungan mereka dengan pihak-pihak berkaitan di Filipina.

“Untuk menjaga hubungan akrab antara pemimpin pakatan rakyat dengan pihak-pihak berkaitan di Filipina, antaranya Nur Misuari sendiri memandangkan isteri Nur Misuari juga adalah antara yang menuntut hak Kesultanan Sulu ini.

“Selain itu ketiadaan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dalam upacara pengebumian jenazah Inspektor Zulkifli Mamat di Terengganu juga atas alasan yang sama. Lagipun sudah ada ramai orang yang boleh menguruskan majlis tersebut dan kehadiran beliau tidak begitu penting sangat," kata blog ini dalam entri terbaharunya hari ini.

Blog itu turut menganggap ketidakhadiran pemimpin pembangkang memberikan penghormatan terakhir kepada mangsa-mangsa insiden berdarah di Lahad Datu itu bukan isu yang besar yang perlu dibincangkan.

1 ulasan:

  1. Salam. Kepala otak mereka bukan isu yang besar. Bila kes TBH bunoh diri bukan main mereka besar2kan. Anwag pun bg penghormatan terakhir kepada TBH itu. Ini hal gugurnya Pahlawan Negara mereka kata bukan isu besar. Jelas dihati busuk mereka itu mereka mahu Sabah dilepas kepada Raja Sulu Bengong itu. Pikir2 lah kalau masih mahu meyokong Pakatan Rakyat yg sungguh hina ini. Jom ramai2 TOLAK PR dalam PRU 13 nanti

    BalasPadam