Isnin, 4 Mac 2013

TERKINI: Nik Aziz akan pertimbangkan pemintaan Pope


Terkejut dan mengucap panjang bila baca kenyataan Nik Aziz dalam Harakah bagaimana terujanya kera seekor ini bila ditawarkan oleh Pope Benedict XVI membenarkan pengikut yang beragama PAS menggunakan kalimah LORD dan JESUS sebagai alternatif untuk mengganti kan kalimah ALLAH dan RASULULLAH.Kota Bharu (Dec 2012) : Mursyidul Am Pas, Nik Aziz Nik membuat kenyataan yang dia telah menerima sepucuk surat dari Pope Benedict XVI pada minggu lepas.

Antara kandungan surat tersebut ialah TAWARAN Pope kepada Nik Aziz bagi MEMBENARKAN umat Islam di Malaysia mengunakan Kalimah LORD dan JESUS sebagai 'alternatif' kepada Kalimah ALLAH dan RASULULLAH.

Tawaran tersebut di buat sebagai mengenang jasa baik parti Pas didalam kejayaannya memperjuangkan penggunaan Kalimah Allah oleh penganut Kristian di Malaysia.

Nik Aziz menyatakan perasaan terharunya di atas tawaran Pope itu dan berjanji akan mengkaji dan mempertimbangkan tawaran tersebut dengan sewajarnya.

Fatwa berkenaan penggunaan Kalimah Lord dan Jesus sebagai alternatif kepada Kalimah Allah dan Rasulullah akan di keluarkan sedikit masa lagi. - Harakah Daily

5 ulasan:

 1. Mana-mana ulama yg berani bersuara akan dipecat selain dihina dan dinista. Maka kini penuhlah PAS dengan ulama-ulama bisu yang menyembunyikan diri bagaikan ular falam semak lagaknya.

  BalasPadam
 2. Tuan..mohon linkkan blog pahangku.com Terima Kasih

  BalasPadam
 3. bukan ke pope dah letak jawatan?

  BalasPadam
 4. Apasal kita nak terhegeh-hegeh nak guna perkataan KRISTIAN tu. Kita tak perlukan pun dalam urusan agama kita walaupun kita nak guna Bahasa Inggeris dalam sebarang artikel atau pengumuman. Apa yang terharunya, umpama kita diberi Kopiah YAHUDI, nak ke kita pakai gantikan Kopiah orang ISLAM. Kalut sungguh puak-puak ni.

  BalasPadam
 5. Dari pengalaman yg sudah ttg Nik Aziz ni, kalau dia mementingkan politcal mileage melebihi akidah tiada masalah utk dia bersetuju dgn agenda halus pihak Keristian utk memurtadkan org Melayu Islam kita.

  BalasPadam