Langkau ke kandungan utama

KALAU TAK SETUJU SILA BATALKAN KEMENANGAN SEMUA KERUSI PKR DUN DAN MP.

ISNIN INI BUATLAH PETISYEN CEPAT. JANGAN DOK BISING ATAS PENTAS.

DAH KALAH TU KALAH LAH, NAK MENANG TUNGGU LAH PRU 14, BOLEH LAWAN LAGI.RAFIZI WAJIB DITANGKAP DAN DIDAKWA DI MAHKAMAH.

WAH ! HARI ITU KATA BLACKOUT DI BENTONG, KINI DI KULIM PULA.

HOI RAFIZI...AWAK KELENTONG PADA ORANG YANG TAK PERNAH JADI KERJA DI BILIK MENGUNDI, BOLEH LAH KAMU KELENTONG, ORANG YANG PERNAH KERJA DALAM BILIK MENGUNDI BARU TAHU BAHAWA HANG PENIPU.

DULU SURUH GUNA DAKWAT KEKAL, TETAPI BILA DAH GUNA KATA DAKWAT TAK KEKAL, INI MALAYSIA LAH, BUKAN INDIA DAN BANGLADESH. SANA BOLEH LAH GUNA DAKWAT KEKAL SEBAB SANA NEGARA KURANG MAJU, MEREKA TAK ADA BAHAN PENCUCI,

DI MALAYSIA ADA MACAM-MACAM BAHAN PENCUCI, SEBAB ITU MALAYSIA TAK SETUJU GUNA DAKWAT, TETAPI PEMBANGKANG DESAK GUNA DAKWAT. TAK APA TUNGGU PRU 14 SETIAP YANG HADIR MEMBUANG UNDI KITA SURUH SPR COP DENGAN BESI PANAS.

CAKAP RAFIZI KALI INI MEMANG GANAS, DAN IA MENUNJUKKAN KEKECEWAAN YANG TERAMAT SANGAT DALAM DIRINYA. GAGAL MERAMPAS PUTRAJAYA BERERTI GAGAL MENJADI MENTERI HAL EHWAL WANITA DAN LGBT.

APAKAH SEBABNYA ? SEBAB DIA TAHU KEMENANGAN TIDAK LAMA, DIA AKAN DIHADAPKAN DENGAN AKTA BAFIA DAN JIKA DIDAPATI BERSALAH MAKA LUCUT LAH HAK BELIAU SEBAGAI WAKIL RAKYAT. ITULAH YANG DIRISAUKAN OLEH RAFIZI.

SEBAIK-BAIKNYA MENTERI BESAR KELANTAN, SELANGOR DAN PULAU PINANG AGAR MEMBUBARKAN KERAJAAN KERANA KEMENANGAN MEREKA DIBANTU OLEH SPR.

APA PUNYA BODOH LAH RAFIZI, HANYA PERTIKAI KERUSI YANG KALAH TETAPI SENYAP PADA KERUSI YANG MENANG.

RAFIZI PUN ELOKLAH PERGI BUAT PEMERIKSAAN MENTAL SEMENTARA MASIH AWAL DAN MASIH MUDA. JIKA DIBIARKAN RISAU PULA, NANTI ORANG AKAN JUMPA DIA MUNDAR MANDIR DI JALAN CHOW KIT SEPERTI ORANG GILA.

Ulasan

 1. TAK APA TUNGGU PRU 14 SETIAP YANG HADIR MEMBUANG UNDI KITA SURUH SPR COP DENGAN BESI PANAS.

  yg nih kekal selamanya...cam lembu pulak dahh....kihhkihh

  BalasPadam
  Balasan
  1. atau suruh kerat jari atau cabut kuku selepas selesai mengundi

   Padam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…