Langkau ke kandungan utama

Pembangkang baghal dan buat analisa bodoh mengenai kemenangan Tiong Lai (BN) di Bentong Pahang

ALANGKAH BODOHNYA WAHAI TUAN YANG BUAT PEMBENTANGAN .


Mangkok ayun ini membandingkan keputusan di Raub dengan di Bentong. dia mahu keputusan di Bentong sama seperti di Raub.

Untuk maklumat pembaca, Karpal Sing pernah menang di kerusi Parlimen tetapi kalah di kerusi Dun . Ini menunjukkan pengundi tidak memilih beliau di kerusi Dun tetapi mengundi beliau untuk Parlimen. Ini perkara biasa.

TM nak bawa kes di Peti Undi Jelai Parlimen Larut sewaktu itu Md Noor Manuty bertanding kerusi Parlimen. Peti undi tersebut memberi kemenangan kepada Md Noor tetapi untuk Dun pengundi memberi undi kepada calon BN. Jadi kemenangan Tiong Lai  menunjukkan pengundi Bentong masih memihak kepada beliau untuk kerusi Parlimen tatapi untuk tiga (3) Dun pengundi memilih pembangkang.

Ini perkara biasa dalam banyak kes di Malaysia. Oleh itu kalau tak puas hati cepat-cepat lah buat petisyen, jangan dok menipu rakyat. Hanya penyokong yang bodoh sahaja boleh percaya cakap kamu.

Ulasan

 1. Setuju. Memang banyak kes seperti ini telah terjadi. Kalau kes seperti ini pun puak pembangkang tak faham, inilah punca 'kelam kabut' yang tidak berasas.

  BalasPadam
 2. Cine mmg bodo sbenarnya, xphm bahasa dn cara, tp bab menipu dan bab kira duit memang pakar.

  BalasPadam
 3. pakatan ni memang la kaki kencing. sejak dulu diajar anwar untuk menipu rakyat semata-mata untuk dapat sokonga. syabaslah bloger pro bn yg dapat jelaskan penipuan yg dibuat mereka.

  BalasPadam
 4. inilah oraqng panggil undi silang

  BalasPadam
 5. Munasabah munasarawak jugak ye... sbab masa PRU 11 2004 pun Parlimen Ipoh menang pada DAP tapi 3 DUN dlm parlimen tu smua menang pada BN.. itu olang cina kadangkala suka undi Parlimen lain DUN lain...

  BalasPadam
 6. kekadang pengundi pilih calon bukan parti. itu pasal calon mesti ada karisma.

  BalasPadam
 7. TSUNAMI GILA BABI PKR

  BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…