Isnin, 27 Mei 2013

Pembangkang baghal dan buat analisa bodoh mengenai kemenangan Tiong Lai (BN) di Bentong Pahang

ALANGKAH BODOHNYA WAHAI TUAN YANG BUAT PEMBENTANGAN .


Mangkok ayun ini membandingkan keputusan di Raub dengan di Bentong. dia mahu keputusan di Bentong sama seperti di Raub.

Untuk maklumat pembaca, Karpal Sing pernah menang di kerusi Parlimen tetapi kalah di kerusi Dun . Ini menunjukkan pengundi tidak memilih beliau di kerusi Dun tetapi mengundi beliau untuk Parlimen. Ini perkara biasa.

TM nak bawa kes di Peti Undi Jelai Parlimen Larut sewaktu itu Md Noor Manuty bertanding kerusi Parlimen. Peti undi tersebut memberi kemenangan kepada Md Noor tetapi untuk Dun pengundi memberi undi kepada calon BN. Jadi kemenangan Tiong Lai  menunjukkan pengundi Bentong masih memihak kepada beliau untuk kerusi Parlimen tatapi untuk tiga (3) Dun pengundi memilih pembangkang.

Ini perkara biasa dalam banyak kes di Malaysia. Oleh itu kalau tak puas hati cepat-cepat lah buat petisyen, jangan dok menipu rakyat. Hanya penyokong yang bodoh sahaja boleh percaya cakap kamu.

7 ulasan:

 1. Setuju. Memang banyak kes seperti ini telah terjadi. Kalau kes seperti ini pun puak pembangkang tak faham, inilah punca 'kelam kabut' yang tidak berasas.

  BalasPadam
 2. Cine mmg bodo sbenarnya, xphm bahasa dn cara, tp bab menipu dan bab kira duit memang pakar.

  BalasPadam
 3. pakatan ni memang la kaki kencing. sejak dulu diajar anwar untuk menipu rakyat semata-mata untuk dapat sokonga. syabaslah bloger pro bn yg dapat jelaskan penipuan yg dibuat mereka.

  BalasPadam
 4. inilah oraqng panggil undi silang

  BalasPadam
 5. Munasabah munasarawak jugak ye... sbab masa PRU 11 2004 pun Parlimen Ipoh menang pada DAP tapi 3 DUN dlm parlimen tu smua menang pada BN.. itu olang cina kadangkala suka undi Parlimen lain DUN lain...

  BalasPadam
 6. kekadang pengundi pilih calon bukan parti. itu pasal calon mesti ada karisma.

  BalasPadam
 7. TSUNAMI GILA BABI PKR

  BalasPadam