Langkau ke kandungan utama

SEKOLAH TAHFIZ USTAZ ZAKI ATAU MARKAS PAS

Adakah telah mendapat kelulusan daripada Majlis Agama Islam Perak?
Sekolah Tahfiz Ustaz Zaki No 4961 Lorong 10 Jalan Raya Kg Pinang 34600 Kamunting Taiping Perak

Menjadi tanda tanya kepada penduduk Kg Pinang kalau tempat ini Sekolah Tahfiz mana tenaga pengajar nya ? sedangkan tidak berapa jauh dari tempat ini sudah ada Sekolah Agama Rakyat Nurussakinah di bangunan Surau yang sedang beroperasi sekarang.

Selalu juga tempat ini mengadakan Solat waktu berjemaah adakah mendapat kelulusan dari Jabatan Agama Islam Daerah kerana seperti yang diketahui jarak Surau sedia ada tidak sampai 800 meter dengan tempat ini begitu juga dengan jarak Masjid Maimun dengan tempat ini tidak sampai 900 meter.

Yang lebih mengecewakan penduduk pada sebelum Pru 13 tempat ini juga seringkali digunakan untuk Ceramah Politik untuk menutup mata masyarakat dijadikan tanah kosong bersebelahan sebagai Markas sementara tetapi segala operasi Politik dilakukan didalam tempat ini.

Pertanyaan dari penduduk setempat apakah pihak berkuasa di daerah Larut Matang dan Selama tidak tahu apa yang sedang berlaku ditempat ini atau sengaja buat-buat tak tahu kerana difahamkan seperti Jabatan Agama Islam Daerah Lms kaki tangan nya 100 % adalah ahli Pas tetapi bagaimana pula dengan Jabatan-Jabatan lain seperti Pejabat Tanah Taiping, Majlis Perbandaran Taiping,Adun Kamunting, Penghulu difahamkan juga kebanyakan Penghulu di daerah Lms adalah penyokong kuat Pas dan bagaimana dengan Ketua Kampong dan Jkkk masih semua nya lena lagi ?.

Bercakap tentang Penghulu admin dalam masa terdekat akan membongkar kisah seorang penghulu semasa berkerja tapi hadir majlis ceramah Pas semasa sebelum Pru 13 sama-sama kita tunggu, Walau apa pun laporan yang admin sediakan ini dapat kira nya menjadi perhatian pada pihak yang berwajib untuk bertindak. Ingatan buat semua orang Melayu telah berpecah berpunca dari kebodohan Melayu berpolitik jangan pula ada pihak yang cuba memecah belahkan lagi Penduduk di kampung Pinang ini.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…