Langkau ke kandungan utama

Buruknya perangai Lim Guan Eng

Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng satu-satunya manusia atau pemimpin yang sentiasa betul dan tidak pernah melakukan kesalahan.

Oleh itu, benarlah kata Timbalan beliau Dr. Mansur bahawa LGE adalah tokong. Mana ada Tokong dalam dunia yang pernah buat salah, yang ada ialah tokong yang buruk dan rosak adalah. Akhirnya tokong yang rosak akan dibuang dibawah-bawah pokok sena di tepi jalan.

Jika kita teliti ucapan-ucapan beliau dalam sidang media atau ceramah, beliau sering menyalahkan orang lain jika ada sesuatu isu yang membabitkan Pulau Pinang dan Dap.

Baru-baru ini beliau menyalahkan Pas kerana menggagalkan hasrat pakatan menawan Putrajaya. Menyalahkan Barisan Nasional kerana menakutkan pelabur ke Pulau Pinang, Menyalahkan Utusan Malaysia dan banyak lagi.

Jika kita tulis sahaja nama LGE dalam carian google maka tajuk yang timbul ialah "LGE menyalahkan ........"

Dalam PRU 13 Pas dan Dap mengulang-ulang perkatan "Ini kalilah", menurut Ustaz Jemain yang diminta mengulas perkataan tersebut jelas menunjukkan Dap sengaja mengulang-ulang ayat tersebut bahawa dia adalah tokong yang tak pernah buat salah. Tetapi maha berkuasa. Apa tidaknya, semua orang kena sembah beliau seperti tokong.

Full stop
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ulasan

  1. drpd perenggan atas skali

    "Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng satu-satunya manusia atau pemimpin yang sentiasa betul dan tidak pernah melakukan kesalahan."

    salah tu! ada lagi yg maksum sentiasa betul dan tidak pernah melakukan kesalahan.. cuba tngok media massa tv arus prdana.. x lain x bukan - Umno hidup keris!..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

Mahathir Menangis Di London Kerana Kecewa Karenah Ahli Ahli Parti Bunga

Aidilfitri tahun ini agak berbeza bagi Mahathir. Jauh dia membawa diri ke London. Membawa hati dan perasaan yang kecewa terhadap ahli ahli parti bunga dan rakan rakan barunya dalam Pakatan Harapan. 
Merajuk sungguh. Mahathir merasakan inilah masa terbaik untuk dia meluah rasa hati dan mengubat kecewa bersama keluarganya. Mahathir takut sangat bila RCI Skandal Forex ditubuhkan. Mahathir merasakan masanya mungkin terhad untuk bersama keluarganya lagi. 
Ada yang nampak, Mahathir mengesat air matanya ketika solat hari raya Aidilfitri. Sugul dan termenung jauh memandang ke sejadah. Entah apa yang difikirkan. Namun mereka yang berada di saf belakang jelas nampak kekecewaan Mahathir di pagi raya.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1543654558988349&substory_index=0&id=697192853634528
Menurut sumber dalaman PPBM, Mahathir sebenarnya sudah mula rasa kecewa dengan ahli-ahli PPBM. Di peringkat atas, Muhyiddin masih berkeras mahu meletakkan orang orangnya di bahagian bahagian tertent…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…