Langkau ke kandungan utama

Ekoran pendedahan media mengenai pondan di Taiping

Budaya pondan di Taiping bukanlah perkara baru, ia sudah lali bagi penduduk tempatan. Di mana-mana bandar besar dalam dan luar negara tidak dapat lari dari masalah ini.

Polis sering membuat tangkapan atas salah laku berpakaian 'cross dressing' biasanya mereka akan buat operasi pada Jumaat malam dan dihadapkan ke mahkamah pada hari Isnin. Pada ketika itu misai dan janggut mula memanjang.

Polis pun sudah muak untuk menangkap mereka dan mengadapkan mereka ke mahkamah.

Mahkamah pun mungkin sudah fed up dengan kes cross dressing ini.

Kebanyakan pondan ini adalah orang luar dari dan ada juga yang berasal dari luar bandar termasuk dari Kedah, Penang dan Sarawak.

Terdapat juga pondan yang melacurkan diri untuk membeli dadah dan ramai diantara mereka adalah pengidap HIV/Aids.

Pihak jabatan agama Islam pun dilihat tidak bertindak untuk memperbetulkan aqidah pondan ini sebaliknya lebih berminat ke arah aktiviti politik dan menerjah bilik-bilik hotel untuk menangkap kes khalwat.

Kes pondan pernah dibongkar oleh TV3 beberapa tahun lalu.

Link berikut ada butiran kisah pondan di Taiping.
http://t.co/cS6YBJ13VG
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ulasan

 1. CUBIT PEHA KIRI PEHA KANAN AKAN TERASA JUA10 Jun 2013 4:36 PTG

  KERAJAAN WAJIB MEMBERI PELUANG PEKERJAAN KEPADA GOLONGAN INI...GOLONGAN INI BOLEH BEKERJA DI SEKTOR PERKILANGAN PEMBUATAN,PERLADANGAN,KONTREKTOR,KECANTIKAN DAN SEBAGAINYA DISAMPING MENGISI TEMPAT PELUANG PEKERJAAN YANG DIPENUHI OLEH PEKERJA ASING...JIKA ORANG PEREMPUAN SEJATI BOLEH BEKERJA DILADANG,SUDAH TENTU SEKALI GOLONGAN INI JUGA BOLEH MELAKUKANNYA...MEREKA2 INI MASIH MUDA SERTA BANYAK TENAGA UNTUK MENGISI RUANG PEKERJAAN DIMALAYSIA..JIKA TIADA PEKERJAAN TETAP SUDAH TENTU GEJALA SOSIAL/DADAH AKAN BERLELUASA BERLAKU DINEGARA KITA..SEKIAN PENDAPAT IKHLAS DARI SAYA.

  BalasPadam
 2. Kebanyakan pondan adalah nak Melayu/Islam - cara hidup homosexual telah dibiasakan (begitu juga dadah dan kebebasan seks), untuk memecah-belahkan dan menjatuhkan tamadun Melayu/Islam - iaitu angkara pertubuhan politik Kristian Zionis (agama palsu), yang diterajui CIA-Mossad-MI5. Dengan sekutu kuatnya dari DAP/PKR, maka penjajahan Barat-Zionis ke atas negara-negara/tanah-tanah Islam seperti Malaysia dan Indonesia menjadi mudah!

  MAKCIK Tempurung.

  (PERHATIAN: ada PENYAMUN paling penakut disyaki dari DAP/PKR durjana yang sekarang meniru gelaran saya tetapi sebagai "Pakcik Tempurung/Temporung" untuk mengelirukan pembaca).

  BalasPadam
 3. hehehehehe....aku pulak ` Atok Tempurung`.......

  BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

Mahathir Menangis Di London Kerana Kecewa Karenah Ahli Ahli Parti Bunga

Aidilfitri tahun ini agak berbeza bagi Mahathir. Jauh dia membawa diri ke London. Membawa hati dan perasaan yang kecewa terhadap ahli ahli parti bunga dan rakan rakan barunya dalam Pakatan Harapan. 
Merajuk sungguh. Mahathir merasakan inilah masa terbaik untuk dia meluah rasa hati dan mengubat kecewa bersama keluarganya. Mahathir takut sangat bila RCI Skandal Forex ditubuhkan. Mahathir merasakan masanya mungkin terhad untuk bersama keluarganya lagi. 
Ada yang nampak, Mahathir mengesat air matanya ketika solat hari raya Aidilfitri. Sugul dan termenung jauh memandang ke sejadah. Entah apa yang difikirkan. Namun mereka yang berada di saf belakang jelas nampak kekecewaan Mahathir di pagi raya.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1543654558988349&substory_index=0&id=697192853634528
Menurut sumber dalaman PPBM, Mahathir sebenarnya sudah mula rasa kecewa dengan ahli-ahli PPBM. Di peringkat atas, Muhyiddin masih berkeras mahu meletakkan orang orangnya di bahagian bahagian tertent…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…