Sabtu, 8 Jun 2013

Rajagopal salah lagi

Pasukan Kebangsaan Bola Sepak Malaysia dimalukan di Australia.

Begitulah bunyi berita radio petang tadi. Bekas pemain handalan negara tahun 70 dan 80an Khalid Ali juga mengkritik perlawanan persahabatan dengan kelab yang diwakili oleh pemain bertaraf hobi yang diwakili pekerja ladang, penjual insurance, dan lain-lain.

Tindakan Rajagopal memalukan dan membazirkan wang rakyat kerana tidak tahu memilih lawan untuk menguji pasukan negara.

Atas tindakan yang memakan diri sendiri dan menjatuhkan maruah pasukan negara, maka wajarlah Rajagopal meninggalkan pasukan kebangsaan. FAM perlu lah mencari pengganti baru.

FAM juga patut dipersalahkan kerana membenarkan pasukan bola sepak kebangsaan membazirkan wang dengan cara salah dan merugikan negara. Apabila media tempatan mereka memalukan kita.

Tunggu apa reaksi FAM selepas ini.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2 ulasan:

  1. Rajagal sememangnya tidak layak menjadi jurulatih kebangsaan. Sekadar jurulatih level kampung jer..Ekperimen dmi eksperimen yang bodoh dan sekadar memilih pemain kesayangan bukan memilih bakat yang ada pada pemain. Jurulatih hendaklah di pilih berdasarkan prestasi dan bukan hanya kerana jasa beliau yang tidak seberapa. Ramai lagi jurulatih Malaysia yang lebih berkelayakan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya setuju..bobby gonzalez dalam perestasi terbaik 19 gol 19 perlawanan tapi tak dipanggil oleh rajagagal..nampak sangat pilih bulu..

      Padam