Langkau ke kandungan utama

Tinggal 10 Hari… Isu Pengundi Hantu ‘Bangla’, ‘Blackout’ Makin Terbukti BohongKini hanya tinggal 10 hari lagi bagi Pakatan Pembangkang mengemukakan sebarang bukti bagi mengesahkan dakwaan mereka berlakunya penyelewengan dan ketidaktelusan ketika berlangsungnya Pilihan raya Umum (PRU) ke 13 baru-baru ini.

Menurut beliau, jika benar seperti mana dakwaan Pakatan Pembangkang berlakunya penipuan dan penyelewengan seperti pengundi hantu, 'blackout' dan sebagainya, maka mereka perlulah menampilkan bukti-bukti kukuh bagi menyokong dakwaan tersebut.

"Hari ini sudah terbukti, dakwaan mereka kononnya wujud pengundi hantu dari Bangladesh seramai 40,000 orang itu ternyata tidak benar dan disanggah sendiri oleh Pesuruhjaya Tinggi Bangladesh sendiri.

"Malah, dakwaan mereka berlakunya 'blackout' ketika waktu pengiraan undi juga dinafikan oleh calon-calon daripada Pakatan sendiri. Jadi, jika dalam masa terdekat ini, tidak ada sebarang bukti baru bagi menyokong dakwaan mereka, ternyata lah mereka ini memang suka menggembar gemburkan cerita yang tidak ada asasnya," ujarnya kepada UMNO-Online di sini hari ini.

Justeru itu, beliau yakin bahawa rakyat juga tertunggu-tunggu sebarang bukti berhubung penyelewengan yang berlaku ketika PRU ke 13 baru-baru ini di mana atas sebab itu, Ketua Pembangkang menghasut rakyat untuk berhimpun bagi menyatakan bantahan terhadap keputusan PRU ke 13 ini.

"Apa yang saya lihat, komen-komen dari pemerhati politik dan pemimpin negara luar juga mengiktiraf ketelusan sistem pilihan raya kita. Jadi saya tak tahu apa bukti dan dari mana bukti itu datang yang bakal dijadikan hujah Pakatan bagi menyokong dakwaan mereka itu.

"Mereka telah gagal untuk membuktikan dua perkara, iaitu isu pengundi hantu dari Bangladesh dan juga isu 'blackout' ketika pengiraan undi. Kini dalam tempoh 10 hari lagi, kita akan menunggu bukti dari Pakatan bagi dakwaan lain mereka itu. Saya yakin, rakyat di negara ini juga turut tertunggu-tunggu bukti-bukti tersebut," ujarnya.

Jika Pakatan Pembangkang gagal untuk membuktikan segala dakwaan mereka itu dalam tempoh yang telah diberikan, maka tegas beliau terbukti lah Pakatan Pembangkang hanya sengaja menimbulkan perkara tersebut untuk mengelirukan rakyat.

"Memang pembangkang kerjanya adalah mengelirukan rakyat. Bila rakyat keliru, maka senang lah mereka untuk meracuni pemikiran rakyat dengan memburuk-burukkan imej BN, kononnya tidak telus dan menipu dalam pilihan raya.

"Saya berharap agar rakyat di negara ini tidak menelan bulat-bulat apa yang dikatakan oleh pemimpin-pemimpin mereka. Siasat dan teliti terlebih dulu. Saya yakin, rakyat akan dapat melihat sejauh mana kebenaran dakwaan mereka itu sekiranya setiap dakwaan pembangkang itu diteliti dan dikaji dengan pemikiran yang rasional tanpa dipengaruhi emosi," kata Datuk Ishak Ismail yang juga Adun Lenggeng Negeri Sembilan.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…